NEVOLJE ZA ATLAS

JEDNA OD NAJVEĆIH TURISTIČKIH AGENCIJA NA KOLJENIMA: Zbog kraha tvrtke 132 osobe dobit će otkaz uz otpremninu

‘Moramo uvesti novi poslovni model da bi se Atlas iduće godine mogao fokusirati na ono što može raditi najbolje’

Domaće putničke kompanije Generalturist i Kompas doživjele su krah tijekom pandemije koronavirusa, a s teškoćama se susreće i treća velika putnička agencija – Atlas. Prema navodima Večernjeg lista, neslužbena vijest o otkazima krenula je iz uspostave u Dubrovniku, no uprava tvrtke ne šuti o tome što se zbiva.

“Putnička agencija Atlas plus d.o.o. pokrenula je opsežan proces optimizacije poslovanja i restrukturiranja, no nastavlja s radom te će svojim gostima i partnerima nuditi uži portfelj proizvoda i usluga”, piše u priopćenju. Pandemija je navedena kao glavni krivac kraha firme. Kažu da će Atlas realizirati već ugovorene i prodane aranžmane, dok će 2021. nastaviti s programima “Ture i grupe” te “Krstarenja Jadranom” s garantiranim polascima. Isto tako, zadržava se segment “Shorex”.

TRI ČETVRTINE DOMAĆIH TVRTKI SU VEĆ POGOĐENE KORONAVIRUSOM: ‘Ako se problem nastavi mnoge će morati staviti ključ u bravu’

Bit će otpuštena 132 radnika

Koji će sve programi ostati nije važno za radnike koje čeka otkaz, i to za njih 132. Kako javlja Večernji list, čeka ih raskid ugovora uz popratne zakonske otpremnine. Do tada će svi radnici dobivati punu plaću.

“Atlas dugi niz godina nije uspio pronaći održivi poslovni model. Ovo je prilika za dubinske promjene. Zbog vanjskog udara, na tržištu se događaju tektonske promjene koje će promijeniti krvnu sliku cijele industrije. Žao mi je što restrukturiranje uključuje i otkaze većem dijelu zaposlenika, no o njima se brinemo najbolje moguće, a poštujemo i sve obveze prema gostima i partnerima. Moramo uvesti novi poslovni model da bi se Atlas iduće godine mogao fokusirati na ono što može raditi najbolje”, rekao je Lovorko Mamić, predsjednik uprave Atlas plus d.o.o.

PROPAO VAM JE PUT KOJI STE VEĆ UPLATILI? Agencije su otkrile kako će vas obeštetiti kad epidemija prođe

Povratak na Net.hr