JEDNA HRVATSKA ŽUPANIJA PRELOMILA: / Traže da se svadbe održavaju isključivo u krugu najuže obitelji

Od 47 novozaraženih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji najveći broj su oboljeli i njihovi kontakti s jedne svadbe u Ivankovu

19.7.2020.
14:15
Ilustracija: Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vukovarsko-srijemski Stožer civilne zaštite poslao je nacionalnom Stožeru zahtjev da se sve svadbe na području te županije u idućih 30 dana održavaju isključivo u krugu najuže obitelji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare županijskog Stožera.

Povod za takvu reakciju vukovarsko-srijemskog Srožera civilne zaštite je 47 novoboljelih osoba u županiji u posljednja 24 sata, a među kojima su najveći broj oboljeli i njihovi kontakti s jedne svadbe održane prošli tjedan u Ivankovu nedaleko od Vinkovaca.

“U zadnja 24 sata imamo 47 pozitivnih osoba od kojih su najveći broj oboljeli i njihovi kontakti s jedne svadbe u Ivankovu. Vidimo da je od 47 novooboljelih čak 19 iz Ivankova. To samo govori da na ono na što smo ukazivali, da će najveću opasnost predstavljati događanja u kojima se ostavaruju bliski kontakti među ljudima”, rekao je načelnik županijskog Stožera Zdravko Kelić.

Opasnost i dalje prijeti

Kazao je kako je Stožer odradio dobro zadaću kada je riječ o mjerama vezanim za zaustavljanje ulaska virusa u domove za starije i druge ustanove socijalne skrbi. Naveo i kako je policija obišla sve sale za svatove u županiji i uzela kontakte od vlasnika te Stožer raspolaže s podacima o broju svadbi kojih je svakoga vikenda, kako je rekao, velik broj.

“Nama opasnost i dalje prijeti i ne smijemo se opustiti”, upozorio je Zdravko Kelić apelirajući na sve osobe koje su s pozitivnim osobama bile u kontaktu da surađuju i daju svoj doprinos kako bi se epidemija koronavirusa suzbila. U dogovoru s lokalnim stožerima odgođeni su i svi javni događaji i skupovi na lokalnoj razini kako bi se i tako smanjio rizik na najmanju moguću mjeru, rekao je Kelić.

Svadbe u krugu obitelji

Predsjednik županijskog Stožera, župan Božo Galić, pročitao je zahtjev kojim je Stožer zatražio od Stožera civilne zaštite RH da donese odluku da se svadbe na području Vukovarsko-srijemske županije održavaju u sljedećih 30 dana samo u krugu obitelji te zahvalio građanima koji poštivaju epidemiološke mjere. Sve građane Vukovarsko-srijemske županije pozvao je da se pridržavaju propisanih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 47 novih pozitivnih osoba na koronavirus, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, navodeći kako je 19 novooboljelih iz Ivankova, 9 iz Vinkovaca, 4 iz Borova, 5 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tovarnika te po jedan novoboljeli iz Jarmine, Vrbanje, Ilače, Županje, Otoka, Cerne, Tompojevaca, i Tordinaca.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali