IZAZOVNA SITUACIJA

JEDNA HRVATSKA ŽUPANIJA JE DRUGA NAJGORA U EUROPI: ‘Još uvijek je loša situacija. Pogotovo u centru grada, ali…’

U Rijeci se danas cijepilo 700 građana: ‘Iskreno se nadamo da ćemo biti u prilici da popuštamo. O tome razmišljamo i kada cijepimo nastavnike’, rekao je ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićević

Primorsko-goranska županija druga je najgora u Europi, a izazovnu situaciju pokušava se ublažiti masovnim cijepljenjem građanstva. Po pitanju cijepljenja, ta je županija dvostruko uspješnija od državnoga prosjeka, a danas su prve doze primili zaposlenici dječjih vrtića i škola, javlja RTL.

Cijepljeno je 700 građana, odnosno cijepio se onaj tko se odazvao. “Cijepljeni su i oni koji su pozvani od obiteljskih liječnika, policija, vatrogasci, ljudi iz civilne zaštite, skupina nastavnika. Imamo ih još 271 na listi. Njih ćemo cijepiti sljedećeg tjedna”, rekao je ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićević.

Na pitanje jesu li strože mjere dale rezultate, kaže: “Počinju mjere davati rezultate. Imamo još uvijek lošu situaciju. Pogotovo u centru Rijeke, riječkom prstenu. Mi sada imamo situaciju gdje ipak osjećamo jedan blagi pad. Mjere daju određene rezultate”, kaže.

Mjere se nastavljaju, škola i dalje online. “Iskreno se nadamo da ćemo biti u prilici da popuštamo. O tome razmišljamo i kada cijepimo nastavnike, da se što prije otvore škole. Online nastava je samo nužno zlo”, rekao je na kraju.

ŠEF RIJEČKOG STOŽERA UPOZORAVA: ‘Ako brojevi uskoro ne počnu padati, uvodimo još stroži lockdown’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr