JEDINI PREZIVJELI DOSAD NIJE DOBIO NISTA / Frane Lucic cekao osam godina na prvu odstetu

12.3.2015.
15:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odstetni zahtjev Frane Lucica bio je postavljen na 3,9 milijuna kuna.

Zalit ce se na presudu

"Nismo u cijelosti zadovoljni ovom presudom. Naravno da cemo se zaliti Zupanijskom sudu u Sibeniku, na onaj dio presude za koji smo odbijeni do iznosa od 3,9 milijuna kuna. Rok za zalbu je osam dana i u tom cemo roku podnijeti zalbu na presudu, kratko je ovu nepravomocnu presudu komentirao Tvrtko Bilic-Eric, zagrebacki odvjetnik koji od samog pocetka sudskog procesa zastupa Franu Lucica.

Borba se nastavlja

Kako nesluzbeno doznaje Slobodna Dalmacija, zalbu na presudu ce takoder podnijeti i DVD Tisno i Opcina Tisno, koji ce se u cijelosti zaliti na ovu nepravomocnu presudu. Na ovaj nacin borba Frane Lucica, mladica kojemu je zivot unisten u najvecoj hrvatskoj vatrogasnoj katastrofi, nastavit ce se i dalje sve do dobivanja pravomocne presude.

Nije dobio nista

No, u cijeloj prici o kalvariji jedinog prezivjelog vatrogasca jedna je cinjenica gotovo nevjerojatna. Naime, nakon kornatske tragedije mnogi su Frani obecavali pomoc, novcanu i svaku drugu. Svi su se htjeli s njime slikati, potapsati ga i biti mu bliski, prijatelji, kako bi se u javnosti stekao dojam da svi brinu o Frani. No, od te pomoci Frane je do sada dobio vrlo malo, odnosno nista.

DVD Tisno i drzava Hrvatska obiteljima svih poginulih vatrogasaca-junaka iz kornatske tragedije, isplatili su cjelokupnu stetu, a samo Frane Lucic, jedini prezivjeli, nije do sada dobio ni lipe. Ujedno je nevjerojatno da je Franinoj obitelji, roditeljima, bratu i baki, kao posredno ostecenima, isplacena odsteta od oko 1,15 milijuna kuna, a opet samo Frane nije dobio nista.

Frane je nastavio studij na splitskom FESB-u gdje je i diplomirao. Nikada se nije pozalio, uvijek je govorio 'dobro je, dobro, moglo je biti i puno gore'.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali