KOBNA POGREŠKA?

VRIJEME ZA OSTAVKU? Umirovljenici ministricu tražili da postroži inspekcije domova zbog ‘osoba željnih zarade’, a ona odbila

Ministrica Vesna Bedeković odbila je prošle godine strože kontrole domova

Nakon tragičnog požara u privatnom domu za starije i nemoćne “Zelena oaza” kod Oroslavja u kojemu je izgorjelo šestero nepokretnih ljudi bez nadzora, ispostavilo se da je Vesna Bedeković, HDZ-ova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prošle godine odbila strože kontrole domova, doznaje Index.

Naime, dva mjeseca nakon što je došla u Ministarstvo, koje je preuzela od Nade Murganić, Bedeković je odbila zahtjev za uvođenjem strože kontrole, odnosno inspekcije domova zbog “osoba željnih brze zarade bez poštivanja ugovornih obaveza”.

Taj su zahtjev odaslali iz Sindikata umirovljenika u kolovozu prošle godine tijekom javne rasprave o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, no Ministarstvo, na čelu s Bedeković, ih je odbilo, piše Index.

MINISTRICA ZA DEMOGRAFIJU DOŠLA NA MJESTO TRAGEDIJE: ‘Starije osobe nikako ne bi smjeli ostaviti bez skrbi i kontrole’

O STRAVIČNOM POŽARU U ZAGORJU OGLASILA SE I ŽUPANIJA: ‘Imali su dozvoju za samo 13 štićenika; nazdor je trebalo vršiti Ministarstvo’

Povratak na Net.hr