ISTRA KAO IZNIMKA

JE LI SVE SPREMNO ZA POVRATAK UČENIKA U ŠKOLE? Zamjenica ravnatelja HZJZ-a otkrila i kada očekuje da se svi vrate u klupe

‘Treba naglasiti da mjere donesene 27.11 dale su odlične rezultate, mjere izrazito dobro funkcioniraju a treba bti svjestan i da mnoge zemlje imaju puno strože mjere od naših’, ističe dr. Ivana Pavić Šimetin

Uz maturante i niže razrede osnovnih škola od sutra se u školske klupe vraćaju i učenici od 5. do 8. razreda. Iznimka je Istarska županije u kojoj viši razredi osnovnih škola nastavljaju s nastavom na daljinu. U potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji nakon odgode, nastava počinje za sve učenike. Tamo će u školskim klupama nastavu imati 9139 učenika, a njih više od 5 tisuća nastavu će pratiti online.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a dr. Ivana Pavić Šimetin za RTL Danas istaknula je kako epidemiloška situacija stabilna.

“Čak je i poboljšanje. 255 učenika  je pozitivno i 88 nastavnika što je zapravo trend koji imamo zadnja 2 tjedna otkad otvorili vrata za učenike od 1. do 4. razreda i maturante“, rekla je ali upozorila da je oprez uvijek potreban, osobito u kontekstu novog zaraznijeg soja.

“I to naše škole znaju, treba se striktno pridržavati epidemioloških mjera. A što su učenici stariji to je lakše”, kaže.

Zašto je Istra iznimka?

Objasnila je i zašto je Istra iznimka.

“U razgovoru s ravnateljem Istarskog zavoda rečeno je da su ozbiljno razmotrili situaciju i nekoliko čimbenika je presudno, da su ravnatelji škola rekli da mogu kvalitetno održavati nastavu na daljinu na još 2 tjedna, a druga stvar je zbog loše situacije u okruženju oko Istre, Slovenija i Italija te zbog dnevnih migracija bolje je još pričekati s povratkom u školske klupe“, pojašnjava.

Za dva tjedna misli da bi se svi mogli vratiti u škole, iako ističe da je ta odluka na županijama. Do 15. veljače ove mjere su na snazi, nezadovoljni su ugostitelji, a na pitanje što  nakon tog datuma odgovara:

“Treba naglasiti da su mjere donesene 27. studenog dale odlične rezultate, mjere izrazito dobro funkcioniraju, a treba bti svjestan i da mnoge zemlje imaju puno strože mjere od naših“, kazala je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr