JE LI PLENKOVIĆ ZNAO DA JE ĆORIĆ POTPISAO DOKUMENT VJETROELEKTRANA? Ministar tvrdi: / 'Premijer ne mora znati sve što se potpisuje'

Ćorić je upitan je li premijer Andrej Plenković bio upoznat s dokumentima koje je on potpisao, ministar je odgovorio da premijera dnevno ne upoznaje s potpisima na različitim dokumentima koje daje

2.6.2020.
12:25
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić danas je s potpredsjednikom Vlade i ministrom MUP-a Davorom Božinovićem te generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurukovićem, potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financirajju iz EU fondova. Riječ je o financijskom razdoblju od 2014. do 2020., Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRKUUK). Ćorić je kazao kako je SRUUK vrijedan 63 milijuna kuna.

Podsjetimo, danas je Nacional objavio članak u kojem navodi da je Ćorić potpisao Memorandum o Ini te dokument o spornim vjetroelektranama zbog kojih je USKOK prisluškivao Josipu Rimac. Dakle, Ćorić je odblokirao projekt koji se sada našao u središtvu korupcijske afere.

Ćorić: 'Premijer ne mora znati sve što se potpisuje'

Na novinarsko pitanje, je li on osobno uteg Vladi, upravo zbog činjenice što je dao zeleno svjetlo projektu vjetroeletrana, Ćorić odgovara: "To će procijeniti predsjednik stanke. Moj mandat je mojem predsjedniku svaki dan na raspolaganju. Kad bude mislio da ne trebam biti dio tog tima, poštovat ću njegovu odluku."

Kako prenosi RTL, Ćorić je upitan je li premijer Andrej Plenković bio upoznat s dokumentima koje je on potpisao, ministar je odgovorio da premijera dnevno ne upoznaje s potpisima na različitim dokumentima koje daje.

"Premijer ne mora znati sve što se potpisuje. Rješenje za vjetoroelektrane je na dvije sudske instance dobilo svoju potvrdu", zaključio je Ćorić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali