TKO JE U PRAVU?

JE LI OVO POČETAK KRAJA UBERA U HRVATSKOJ? Ministarstvo tužilo Uber, traže ukidanje tvrtke

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priopćilo je da je podnijelo optužni prijedlog za ukidanjem Ubera.

Dugotrajna rasprava koja se vodi o zakonitostima poslovanja Ubera u Hrvatskoj prije nekoliko dana dobila je svoj novi zamah. Naime, ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zagrebu tražeći ukidanje Ubera, doznaje Dubrovački dnevnik.

“Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber  International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda“, potvrđeno je iz Ministarstva za taj portal.

S obzirom da taksisti cijelo vrijeme ističu kako je  korištenje popularne aplikacije nezakonito, a s njima se složila i Vlada te sam premijer Andrej Plenković koji je kazao kako je korištenje Uber aplikacije protivno hrvatskim propisima, svoje mišljenje sad će dati sud.

OGLASIO SE UBER, BIJESNI GRAĐANI NAPALI TAKSISTE ZBOG PROSVJEDA: ‘Zašto ne izdate kartu na 4 kune za 30 minuta vožnje?’

NASTAVLJA SE RAT NA ULICAMA: Taksisti glumili Uberove mušterije, pozvali vozača pa ga prebili. Prijetili da će mu prerezati grkljan!

Nedavno su taksisti blokirali Vukovarsku ulicu u Zagrebu kako bi još jednom prosvjedovali protiv Ubera.

SUOČILI SE DIREKTOR UBERA I PREDSJEDNIK UDRUŽENJA TAKSISTA: Na pitanje koliko im zarađuju vozači razvila se najveća debata

 

 

Povratak na Net.hr