NAPAD NA MARKOVU TRGU

JE LI BEROŠU ŽAO ŠTO NIJE POMOGAO RANJENOM POLICAJCU? ‘Što sam tu mogao napraviti? Situacija se manipulira i politizira’

‘Vozio sam se u automobilu i sa snimke koja je dostupna na internetu jasno je da sam prolazio u trenutku kada je dotični već bio smješten u kola Hitne pomoći’

Nakon napada na policajca ispred Banskih dvora u ponedjeljak, u javnost je izašla informacija da je ministar zdravstva Vili Beroš prolazio autom kraj ranjenika i nije mu pomogao. Za RTL Danas Beroš je objasnio što se dogodilo te odgovorio je li mu žao što je samo prošao pored ranjenog policajca.

“Ta situacija se manipulira i politizira. Vozio sam se u automobilu i sa snimke koja je dostupna na internetu jasno je da sam prolazio u trenutku kada je dotični već bio smješten u kola Hitne pomoći. Nisam vidio specifične okolnosti, nisam znao o čemu se radi”, otkrio je Beroš za RTL Danas.

BEROŠ GLEDAO KAKO UPUCANOG POLICAJCA VOZE U HITNOJ: ‘Mislio sam da je čovjeku pozlilo, nisam mogao to ni zamisliti…’

‘Stao bih da je bilo potrebno, mislio sam da je nekom pozlilo’

“Rekao sam iskreno, kao što uvijek jesam, da sam tamo prošao i da sam mislio da je nekom pozlilo. Apsolutno nisam znao okolnosti, bila su kola Hitne pomoći, pacijent već smješten u kolica i smješten u kola Hitne pomoći. Jednostavno nisam, i sada nakon brojnih evaluacija, uopće napao elemenata koji bi mi uzrokovali potrebu da zastanem”, kazao je ministar.

Na ponovljeno pitanje je li mu sada žao što nije stao, odgovorio je: “U svom životu spasio sam brojne živote i to ne prestajem raditi ni dalje. Da su bile specifične okolnosti prisutne, koje su uzrokovale potrebu da stanem, svakako bih to učinio.”

“U trenutku kada je već osoba bila transportirana i unesena u kola Hitne pomoći, što sam tu mogao napraviti? Osim toga, vjerujem da bi netko, da je procijenio da je nekakva potreba gestikulirao i da bi bio veći ‘moving’ nego što je bio kada sam tu prolazio”, zaključio je Vili Beroš za RTL Danas.

BEROŠ OBJASNIO ZAŠTO NIJE STAO POMOĆI RANJENOM POLICAJCU: ‘Nisam svjedočio pucnjavi, tada nisam znao…’

Povratak na Net.hr