PRAVOMOĆNA PRESUDA

JAVNO GA NAZVALI KRIMINALCEM: Sud oslobodio HSS-ovo vijećnika tužbe za klevetu iako je to napisano i poslano s njegovog laptopa

Kešer se žalio na presudu, međutim kako nije bila prihvaćena na Županijskom sudu u Zagrebu bjelovarski pravovijek postao je nepravomoćan.

Šef županijskog SDP-a i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer izgubio je privatni spor zbog klevete koji je poveo protiv negdašnjeg HSS-ovog šefa Općinskog vijeća, a sada Mrežinog vijećnika Božidara Kovačića.

Poslano s privatnog maila

Naime, u kolovozu 2015. godine na Radiju Križevcima pročitano je priopćenje vijećnika HDZ-a i HSS-a u kojem su ga nazvali kriminalcem što ga je kako navodi u tužbi pogodilo, piše Podravski.hr. 

“Očito je da Kešer želi svu pažnju ljudi skrenuti na dječji vrtić kako bi prikrio kriminal koji radi svaki dan i priskrbljuje imovinsku korist na račun svih mještana Općine Kalnik koji redovito plaćaju poreze(…) Molimo stanovnike Općine Kalnik da ne nasjedaju na laži i obmane koje širi Kešer sa svojim bliskim suradnicima, zamjenikom Mariom Filipašićem i Željkom Carom, jer vam na ovaj način žele odvratiti pažnju od kriminala koji rade”, pisalo je u priopćenju koje je na Radio Križevce stiglo s privatne Kovačićeve elektroničke adrese.

Kako postati kriminalac

Filipašić, Car i Kešer koju su zajedno tužili Kovačića naveli su na sudu kako su ih zastavljali na ulici i pitali kako su to postali kriminalci.

Kešer koji je prije političke karijere bio poduzetnik ustvrdio je na sudu kako je znao stvoriti i zaraditi novac radom, te da smatra da su navodi iz priopćenja motivirani jalom drugih ljudi. Kako navodi Podravski, Kešer je tužbu podnio samo kako bi oni koji iznose takve laži dobili „packu“.

SDP-OVAC KOJEM SE SUDILO 16 GODINA: ‘Sve mi to rade sluge Sotone i mračnjaci, ali ja vodim narod u obećanu zemlju’

Zajednički sastanak

Općinski sud u Bjelovaru na kojem se odvijao sudski proces nije ulazio u to jesu li Kešer i njegovi suradnici oklevetani ili ne.

Naime, Kovačić je u svojoj obrani iznio da priopćenje uopće nije sastavio on, nego vijećnici HDZ-a i HSS-a na zajedničkom sastanku. On je ustvrdio kako je na njemu bio, ali je bio posve pasivan kad se priopćenje pisalo. Priznao je kako je napisano na njegovu laptopu i poslano medijima s njegove elektroničke adrese, ali samo stoga što nitko drugi na tom sastanku nije imao računalo.

U svojim svjedočenjima to su potvrdili vijećnici  HDZ-a i HSS-a, te je sud odbacio tužbu budući da se nije moglo nedvosmisleno potvrditi kako je upravo Kovačić autor priopćenja u kojemu se Kešera i njegove suradnike naziva kriminalcima.

PROCURILA FOTOGRAFIJA BERNARDIĆA I BANDIĆA NA VEČERI, PLJUŠTE REAKCIJE: ‘Sad je Bero trebao pitati: Di su pare?!’

Žalba

Kešer se žalio na presudu, međutim kako nije bila prihvaćena na Županijskom sudu u Zagrebu bjelovarski pravovijek postao je nepravomoćan.

“Sud je dužan donijeti oslobađajuću presudu ne samo kada je nedvojbeno dokazano da okrivljenik nije počinio kazneno djelo, već i kad ostane i najmanja sumnja da je isto učinio”, navodi se u rješenju žalbe Kešera i njegovih suradnika koji morati platiti sve troškove postupka i honorar Kovačićevu branitelju, odvjetniku Krunoslavu Kunštiću, piše Podravski.hr

Povratak na Net.hr