banner

NEGIRA ODGOVORNOST

JAVIO SE LOVRO KUŠČEVIĆ NAKON ŽUNIĆEVE AFERE: Teško je optužio Štromara: ‘Očekujem da ponudi mandat na raspolaganje’

Lovro Kuščević optužio je Predraga Štromara da je politički odgovoran nakon afere Krešimira Žunića s kupnjom stana od APN-a

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević potvrdio je za N1 da živi u zagrebačkom stanu v.d. direktora APN-a Krešimira Žunića koji je trenutačno usred afere zbog stana u Zadru koji je sa sinom kupio od APN-a. Kupio ga je za manje od 1000 eura po kvadratu. Kuščević je rekao da je dok je bio ministar uprave zatražio da mu Ministarstvo pronađe stan bliže radnom mjestu kako bi navečer s posla mogao pješice ići kući.

Prije toga je imao stan na Britancu, no kako se dugo zadržavao na poslu u Ministarstvu uprave vozači su morali prekovremeno ostajati na poslu. “Ugovor o najmu tog stana sklopilo je Glavno tajništvo Ministarstva, ja nisam imao nikakav dogovor sa Žunićem. Najam tog stana sad plaća Sabor jer sam saborski zastupnik”, rekao je Kuščević.

ČOVJEK KOJI JE DIREKTORU APN-A ODOBRIO KUPNJU POS-OVA STANA SADA RADI U MINISTARSTVU: ‘DORH mora rasvijetliti i njegovu ulogu’

Svi postavljeni u Štromarovu mandatu

Tvrdi da je Predrag Štromar, HNS-ov ministar graditeljstva, kad je preuzeo taj resor, smijenio direktora APN-a kojeg je kao tadašnji ministar graditeljstva postavio Kuščević. Tada je Štromar, prema Kuščeviću, za direktora postavio Slavka Čukelja, a kada je Čukelj podnio ostavku za v.d.-a je Štromar predložio HDZ-ovca Krešimira Žunića, koji je bio Čukeljov zamjenik.

“Dakle, svi direktori povezani s kupnjom stana od APN-a postavljeni su u mandatu Predraga Štromara i nemaju nikakve veze sa mnom”, rekao je Kuščević za N1 te demantirao tvrdnje iz krugova HNS-a da su on i Žunić kumovi. “Najveća politička odgovornost je na Štromaru i očekujem da će i on ponuditi mandat na raspolaganje predsjedniku Vlade.”

Povratak na Net.hr