GOVORIO I O ONLINE GLASANJU

JANDROKOVIĆ KOMENTIRAO AFERU RIMAC I OTKRIO JE LI GA KONTAKTIRALA: ‘Ne želim suditi, ali ako se pokaže da je sve to istina…’

Predsjednik Sabora je kazao da se treba voditi računa o zdravlju svih pa su stvorili uvjete u kojima parlament može raditi kao i prije

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas je gostujući na RTL-u Danas komentirao aktualne teme koje se tiču HDZ-a, ponajviše aferu Josipe Rimac, ali rekao je nešto i o glasovanju u petak.

Naime, četvero saborskih zastupnika će u petak o Zakonu o obnovi Zagreba glasovati od kuće preko video veze. Kako kaže Jandroković, oni su ili pozitivni na koronavirus ili se nalaze u samoizolaciji.

EKSPRESNA SJEDNICA SA SAMO JEDNOM TOČKOM: Vlada prihvatila 30-ak amandmana na prijedlog Zakona o obnovi Zagreba

Prvo online glasovanje

Inače, bit će to prvo online glasovanje u Saboru koji s redovnim zasjedanjima kreće od idućeg tjedna, a u planu je rad tijekom mjesec dana pa će potom vidjeti hoće li biti stanke. Jandroković je kazao da se treba voditi računa o zdravlju svih pa su stvorili uvjete u kojima parlament može raditi kao i prije. Međutim, dodaje Jandroković, neka ograničenja moraju postojati, ali sve je tehnički spremno.

Predsjednik Sabora nije htio otkriti imena četvero zastupnika koji će online glasati, no kazao je da jedan da jedan od njih ima koronavirus dok se troje nalazi u samoizolaciji. Oni svoje pravo ne moraju iskoristiti, oni koji žele uključit će se, kazao je Jandroković i dodao da on osobno ne bi volio nastaviti tako raditi  jer “treba sačuvati neke običaje”.

”Zasad ćemo nastaviti prema članku koji definira rad u vrijeme epidemije. Najviše prigovora je bilo na repliciranje predlagatelju, u svim ostalim pravilima svi su gotovo suglasni, a ovdje manje stranke traže malo više prostora kako bi mogle kada dođe premijer ili netko od ministara imati prava na više replika. Dogovor je taj da predlože pisanim putem kako misle da bi se to moglo odviti, a da zaštitimo zdravlje zastupnika pa ćemo o tome odlučiti u skoroj budućnosti. Hoće li do promjene na kraju i doći, ovisit će o prijedlozima. Moramo voditi računa o zdravlju svih, stvorili smo uvjete u kojima parlament može normalno raditi gotovo isto kao i prije, ali neka ograničenja jednostavno moramo imati”, kazao je Jandroković.

VLADA DANAS RASPRAVLJA SAMO O JEDNOJ TOČKI: Hoće li prihvatiti amandmane na Zakon o obnovi Zagreba i okolice?

O aferi Josipe Rimac

Kada je po srijedi afera bivše državne tajnice Ministarstva uprave te bivše kninske gradnačelnice Josipe Rimac, Jandroković kaže da treba pričekati kraj istrage.

“Ne želim suditi nikome, ali ako se pokaže da je točno ovo što se piše u medijima onda za neke neće biti mjesta u ovoj administraciji (…) Mene Rimac nije kontaktirala na taj način”, rekao je Jandroković za RTL Danas.

Što se pak lokalnih izbora tiče, Jandroković nije htio otkriti tko bi mogao biti HZD-ov kandidat te je sam rekao da će u stranci testirati potencijalne kandidate i potom izaći s imenima.

KAKO JE JOSIPA RIMAC SPASILA ČOVJEKA KOJI JOJ JE SESTRU ZAPOSLIO U HEP-U? ‘Ti si moj anđeo čuvar’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr