banner

BURNO JUTRO

JANDROKOVIĆ IZBACIO ZASTUPNIKE MOSTA IZ SABORNICE: ‘Ja o tome sada neću raspravljati’; Grmoja počeo vikati

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj opetovano je prozvao saborske kolege iz vladajuće većine što nisu u Sabornici dok traje izjašnjavanje o amandmanima na planove izvanproračunskih korisnika, na što je predsjednik Sabora Janroković zamolio da se nikoga ne proziva

“Molim vas da ne prozivate druge, ne slušaju vas ni kolege iz vaše stranke, nije dužnost zastupnika sjediti ovdje i slušati predlagatelje amandmana, ne stvarajte dojam da netko u nečem griješi”, uzvratio je Gordan Jandroković Bulju.

Mostov je zastupnik, međutim, ustrajao u prozivanju, ističući da zastupnika vladajuće većine u Sabornici nije bilo ni u ponedjeljak, kada se izjašnjavalo o amandmanima na predloženi državni proračun za 2021.

“Sramotno je da nema kolega, moj Klub je bio ovdje”, pohvalio se Bulj; no Jandroković je konstatirao kako ih je četvero, a zbog epidemioloških mjera i utvrđenih ‘kvota’, smije ih biti samo dvoje.

Jandroković: ‘Neću o tome raspravljati’

“Dogovorili smo se koliko koji klub može imati zastupnika u Sabornici, neću o tome raspravljati”, rekao je predsjednik Sabora mostovcima Nikoli Grmoji i Anti Kujundžiću, te odredio kraću stanku.

“U sabornici može biti istovremeno dvoje zastupnika iz Mosta, jedan iz Suverenista. I ne sjedite u svojim klupama. Počet ću davati opomene, prvu, drugu, treću, četvrtu da na kraju nećete moći dva dana nazočiti raspravama, što ne bih želio”, rekao je Grmoji i Kujundžiću, koji su iz klupe dovikivali kako ne vide razlog da ih ne bude četvero, s obzirom na to da je u dvorani bitno manje od dogovorenog 41 zastupnika.

Nakon stanke, Jandroković je utvrdio da je u Sabornici previše zastupnika Suverenista i Mosta, pa ih je zamolio da je napuste.

“Ako to ne napravite počet ću davati opomene, na način da u konačnici nećete moći dvoje nazočiti raspravama, što ne bih želio”, rekao je Jandroković tim zastupnicima, na što je reagirao Grmoja.

“Evo pogledajte, dragi građani, nema nikog iz HDZ-a, a nas tjeraju iz Sabornice”, vikao je Grmoja.

Hrvatski sabor je u ponedjeljak završio izjašnjavanje o 300-injak amandmana na predloženi državni proračun, danas mu preostaje izjasniti se o 20-ak amandmana na planove izvanproračunskih korisnika. O svim tim amandmanima će glasovati u srijedu kada će donijeti i najvažniji financijski dokument države.

 

Povratak na Net.hr