Jaki udari vjetra ometaju promet, u prekidu katamaranske linije

Jaki vjetar otežava promet na Jadranskoj magistrali, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb i A1 Split-Zagreb uvedena su ograničenja, izvijestio je HAK. Problema ima i u trajektnom prometu.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici između čvorova Kikovica i Delnice prometuju samo osobna vozila, u oba smjera, dok je na dionici autoceste A1 od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Baričevići zbog udara bure brzina ograničena na 60 km/h.

Kolnici su mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja, javlja HAK. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prekidu katamaranske linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula i Split-Vis.

Povratak na Net.hr