Sjećate se Plana 21?

JAKA KARTA: HDZ kreće s objavama neispunjenih SDP-ovih obećanja

Desetak dana prije parlamentarnih izbora, HDZ je odlučio podsjetiti građane na sve ono što su SDP i Kukuriku koalicija obećali, a nisu ispunili. U utorak su priopćili kako kreću s objavama SDP-ovih top 10 propalih, neispunjenih obećanja iz Plana 21, koje Vlada Zorana Milanovića nije ostvarila.

Prvo se na listi našlo obećanje iz Plana 21: “Povećat ćemo potencijal za nove investicije, i domaće i inozemne”.

HDZ-ovci navode da je istina sljedeće: “Ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatskoj u prvoj polovici 2015. godine bio je, prema podacima Hrvatske narodne banke, 45 posto niži nego u istom razdoblju prošle godine. (HNB.hr, 14. listopada, 2015.) Iz dana u dan premijer na odlasku Milanović i tehnički ministri govore svima da Hrvatska raste. To je točno kada pogledamo sto tisuća iseljenih koji su napustili Hrvatsku kako bi pronašli posao izvan Domovine. Taj broj je u porastu. A stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj, također, vidljivo raste.

Ono što ne raste su izravna strana ulaganja u Hrvatskoj. U prvoj polovici 2015. godine smanjila su se za 45 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

SDP-ova obećanja i neučinkovita politika su propale. Donijet ćemo stvarne promjene koje hrvatske obitelji trebaju i zaslužuju”, obećavaju, pak, iz HDZ-a.

TREMA PRED KANCELARKOM: Merkel šutljivom Karamarku – Aha, vaš engleski je loš?!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr