PONOSNA 'MAMA'

JADRANKA KOSOR SJA OD SREĆE: ‘Sve su to moji dečki koji sada upravljaju HDZ-om’

Kolo sreće u politici se brzo okreće, a naročito u HDZ-u gdje pobjednici preko noći postaju gubitnici, a dojučer otpisani vraćaju se u prvi plan.

Iako ju je njezin nasljednik Tomislav Karamarko izbacio iz HDZ-a, bivša predsjednica te stranke i premijerka Jadranka Kosor sada je dobila svojevrsnu zadovoljštinu i, kako piše Večernji list, u novoj konstelaciji snaga unutar te stranke došla na svoje.

JADRANKA KOSOR: “Oprostila bih i Karamarku ako mi se ispriča”

Bili su joj najbliži suradnici

Tako Večernji piše kako su novi prvaci HDZ-a – Andrej Plenković, Davor Ivo Stier, Davor Božinović i Damir Krstičević, sve odreda ljudi koji su Jadranki Kosor bili prvi suradnici ili u Vladi ili u HDZ-u.

U njezino vrijeme Plenković i Božinović učlanili su se u HDZ, a Stiera je uvela u Predsjedništvo stranke. Plenković joj je, štoviše, bio i kandidat za zamjenika na izborima u HDZ-u. Svi su bili i visoko na listama za Sabor na parlamentarnim izborima u prosincu 2011. godine.

“Sve su to moji dečki”, kazala je uz smijeh Jadranka Kosor te nastavila: “Božinović i Stier bili su moji prvi suradnici u pregovorima sa Slovenijom oko deblokade ulaska u EU. Pahor je imao svoja dva savjetnika, a Božinović i Stier u to su vrijeme s hrvatske strane odrađivali tihu diplomaciju”.

POVRATAK OTPISANIH ILI KONAČNI OTPIS: Hoće li nakon teških poraza Josipović, Kosor i Holy opet u izbornu utrku?

kosor-stier
Kosor i Davor Ivo StierFoto: Robert Anić/PIXSELL

Krstičeviću vratila dostojanstvo

Stier je bio njezin glavni vanjskopolitički savjetnik u Vladi, a umirovljenog generala Damira Krstičevića, koji je sada bio na čelu Plenkovićevog izbornog stožera, Kosor je svojedobno angažirala kao savjetnika za obrambenu politiku i vojna pitanja.

“Nikada neću zaboraviti kako mi je tada rekao: “Predsjednice, ovim ste mi činom vratili ljudsko i vojničko dostojanstvo”. Baš sam bila ponosna i ispunjena zbog tih njegovih riječi, posebno kad je riječ o vojničkom dostojanstvu”, kazala je.

LAŽNE OPTUŽBE: Jadranka Kosor podnosi tužbu protiv Sanadera i Luku Bebića

hdz
S umirovljenim generalom Damirom KrstičevićemFoto: Marko Prpić/PIXSELL

Prihvatila bi poziv na kavu

U novoj HDZ-ovoj nomenklaturi su i Vladimir Šeks te Branko Bačić, koji su je također podržavali.

Plenković i Stier zasad joj se nisu javili, no prihvatila bi njihov poziv na kavu.

“Ništa ne očekujem, ali bilo bi mi drago da se nađemo”, kazala je.

pxl_110216_949
Jadranka Kosor i Davor BožinovićFoto: Jurica Galoić/PIXSELL

Povratak na Net.hr