OGORČENA JE / Jadranka Kosor ne može doći k sebi zbog poteza HDZ-a: 'Ima odluka koje jednostavno nikada nikome neće moći objasniti. Takva je današnja'

Image
Izvor: Profimedia

Bivša premijerka osvrnula se na odbijanje prijedloga Anke Mrak Taritaš (GLAS) da se izmijeni Zakon o socijalnoj skrbi i roditeljima njegovateljima

17.3.2023.
16:23
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što vladajuća većina nije u petak prihvatila prijedlog Anke Mrak Taritaš (GLAS) da se izmijeni Zakon o socijalnoj skrbi i roditeljima njegovateljima omogući primanje naknade šest mjeseci nakon smrti djeteta, oporbeni zastupnici poručili su HDZ-ovim da ih može biti sram i da su "dotaknuli novo dno".

Image
'MUČNO, SRAMOTNO I NEUGODNO' /

Oporba poslala poruku HDZ-ovcima zbog izmjene Zakona o socijalnoj skrbi : 'Sramite se, dotakli ste novo dno'

Image
'MUČNO, SRAMOTNO I NEUGODNO' /

Oporba poslala poruku HDZ-ovcima zbog izmjene Zakona o socijalnoj skrbi : 'Sramite se, dotakli ste novo dno'

U govorima na slobodnu temu, glasanje o tom prijedlogu oporba je opisala riječima "mučno", "sramotno" i "neugodno".

Marijana Puljak (Klub Centra i GLAS-a) ustvrdila je da su zastupnici HDZ-a i njihovi koalicijski parteri danas izgubili pravo da im se obraća s „poštovani” . „Dotakli ste novo dno, sram vas bilo, kao i vašeg nalogodavca AP-a”, poručila je vladajućima.

„Nikad mučnije rasprave i veće sramote, dno dna od ovoga danas”, kazala je također Jelena Miloš (Kluba zeleno-lijevog bloka) dodavši da prijedlog Mrak Taritaš nije prošao samo zato jer je oporbeni.

Marin Miletić (Klub Mosta) rekao je da zna da je katkada teško, kada nosiš stranačku boju dresa, ostati svoj i glasati po svojoj savjesti, ali i da je lijepo biti potpuno svoj i slobodan.

Jedna kolegica iz vladajuće većine, otkrio je, izlazeći iz sabornice primila ga je za ruku i rekla: „Marine moj, mene je sram”.

Ana ovo se osvrnula i bivša premijerka i nekadašnja HDZ-ovka Jadranka Kosor.

"Ima odluka političara koje jednostavno nikada nikome neće moći objasniti. Takva je današnja odluka onih koji su rasplakali i teško ogorčili roditelje njegovatelje i njihovu djecu. Te suze i ogorčenje moraju peći svakoga tko ima obraz i dostojanstvo", poručila je Kosor.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču