‘Ja sam Kosorici predložio rješenje za seljake’

‘Rješenja koje je Čobanković dogovorio sa seljacima zapravo je ono koje sam ja kao predsjednik HSS-a prošlog tjedna predložio na sastanku s premijerkom’, kazao je čelnik HSS-a Josip Friščić.

I dok je tijekom seljačkih prosvjeda u prvom planu bio HDZ-ov ministar poljoprivrede Petar Čobanković koji je pregovarao i HDSSB koji je seljake podržavao, neki spekuliraju kako bi držanje HSS-a u to vrijeme moglo biti kobno za položaj ove stranke u Slavoniji, piše Novi list.

No, Josip Friščić, čelnik HSS-a poručuje da se njegova stranka ne boji izazova koji bi mogli doći sa strane od HDSSB-a.

“Ništa se ne bojimo. Oni imaju svoje birače, mi imamo svoje. Ali postoji i jedna razdjelnica. Oni viču: Inati se Slavonijo i prave se zaštitnicima seljaka dok mi govorimo da novaca ima koliko ima i da treba početi raditi”, rekao je Friščić.

Neki pak smatraju da bi opasni takmac HSS-u u seljačkim glasovima mogao postati i HDZ čiji je ministar uspio postići dogovor sa seljacima.

“To nije tako. Rješenje koje je Čobanković dogovorio sa seljacima zapravo je ono koje sam ja kao predsjednik HSS-a prošlog tjedna predložio na sastanku s premijerkom. Čobanković je dio koalicijske vlasti. On u dogovorima sa seljacima nije išao iznad onoga što je dogovoreno unutar koalicije. A što se tiče Božidara Pankretića koji je potpredsjednik Vlade zadužen za poljoprivredu, on je sudjelovao u svim razgovorima i sastancima na kojima je bila riječ o problemima oko poticaja”, rekao je Friščić.

Neki unutar HSS-a smatraju da je stranka vrlo loše odradila ovu krizu te da je najužoj grupi oko Friščića jedino važno da se s HDZ-om dogovori oko njihovih mjesta na zajedničkoj listi na sljedećim parlamentarnim izborima, piše Novi list.

Prethodni članci:

arti-201003080459006
arti-201003080460006
arti-201003080706006

Povratak na Net.hr