'Izvan sebe sam, danima nisam vidjela kćer ni unuka'

Majka 17-godišnje djevojke koja je nedavno rodila sina očajna je i izvan sebe jer nekoliko dana nije vidjela ni kćer ni unuka.

17.10.2011.
15:20

Djevojčina majka K. V. (46) ispričala je novinarima kako se cijela situacija dogodila zbog velikog nesporazuma i straha mladih roditelja zbog oduzimanja djeteta.

Traže ih i rodbina i policija

"Očajna sam. Ne znam gdje mi je kćer. Unuka koji nema niti mjesec dana žele staviti u udomiteljsku obitelj, a sve zbog toga jer mi kći još nije vjenčana. To će riješiti za 15-ak dana i nema potrebe za oduzimanjem djeteta. Ova situacija oduzela mi je nekoliko godina života. Svako malo zaplačem, ne mogu si pomoći. Ne znam kako će se ova situacija riješiti", ispričala je djevojčina majka za Podravski list.

Ni sestra djevojčinog dečka S. Ž. nije čula ni vidjela nekoliko dana brata. Tražili su ih i ljudi iz Centra za socijalnu skrb, a ni policija im zasad nije ušla u trag.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sonja Petrović tvrdi kako se maloljetnoj M. (17) i njezinom djetetu želi pomoći u teškoj situaciji u kojoj su se našli.

'Samo želimo pomoći mladoj majci'

"Pošto se M. po zakonu još ne može udati bez dozvole suda, a otac djeteta se ne može upisati u rodni list kao otac jer mu majka ne može dati svoj pristanak, dijete je formalno potrebno nekome povjeriti sve dotad dok se ne riješi njihov status. S obzirom da oni žive u vrlo lošim stambenim i materijalnim uvjetima, mi smo djevojci ponudili da nju i dijete do sklapanja braka ili njezine punoljetnosti smjestimo u udomiteljsku obitelj kako bi dijete bilo na suhom i toplom", objasnila je ravnateljica.

'Dijete je bilo u hladnom prostoru, nisu ga znali presvući'

"Nažalost, dijete je boravilo na hladnom i neadekvatnom mjestu i nakon odlaska patronažne sestre nisu ga znali presvući, okupati ni nahraniti. Samo želimo pomoći mladoj majci M. oko brige za dijete. Pošto je ona maloljetna i ne pristaje na te ponuđene uvjete, mi smo prisiljeni dijete oduzeti i smjestiti ga u udomiteljsku obitelj do njezine punoljetnosti. Radi se o kratkom periodu nakon kojeg će im dijete biti vraćeno. Ne vidim u tome problem i ne znam čega se boje. Nitko im ne želi uzeti dijete nego im samo nastojimo pomoći", zaključila je ravnateljica Centra.

Vezani članci:

arti-201009060438006 arti-201007100367006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali