IZNIO TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN SPLITSKOG KIRURGA: / 'Nestručno je izveo 25 operacija, a u četiri slučaja pacijenti su umrli'

21.1.2020.
20:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ravnateljstvo KBC-a Split pokrenulo je izvanredni unutarnji nadzor zbog pisma u kojem se kardiokirurga optužuje za nestručnost i nesavjesno liječenje, javlja Dnevnik Nove TV. U pismu se opisuje 25 problematičnih operacija, a u četiri slučaja spominje se i smrtni ishod.

Prema pismu, koje potpisuje anonimni djelatnik splitske bolnice, spominje se 25 operacija koje, sumnja se, nisu izvedene stručno. Ugrađivan je, kako se tvrdi u pismu, manji broj premosnica nego što je bilo potrebno, premosnice su ugrađivane na neodgovarajuće arterije i tako dalje. Prema ovome pismu četiri slučaja završila su sa smrtnim ishodom.

"Neki od slučajeva su: pogrešna rekonstrukcija aorte što je završilo smrtnim ishodom, ugrađen prevelik umjetni aortalni zalistak, što je zatvorilo koronarne arterije, izazvalo srčani infarkt, moždani udar i u konačnici smrtni ishod. Bolesnik je preminuo na operacijskom stolu, Ipak, aortalni graft je postavljen, uz komentar doktora da će na taj način "bolje izgledati na Patologiji", navodi se u pismu.

Žalio se da mu je plaća premala

Uz to, navodi se kako je liječnik govorio da mu je premala plaća da bi obavio sve što je bilo potrebno, neke postupke nije radio jer mu se nije dalo, ili kako neće stići napraviti sve procedure jer ga čeka društvo za kartanje. Iz ravnateljstva splitske bolnice potvrdili su kako su zaprimili pismo. S obzirom da se radi o ozbiljnim navodima, kažu kako je pokrenut izvanredni unutarnji nadzor. Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a Split provjerit će sve navode iz pisma.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali