Reakcija iz Mosta

PROMJENE PUTEM FACEBOOKA: Hrvat koji je pokazao kako guši birokracija pozvan kod Petrova

Hrvatski poduzetnik Tonči Katić, koji je jednom fotografijom na Facebooku vladajućima u Hrvatskoj dočarao drastičnu razliku kod pokretanja biznisa u Lijepoj našoj i Njemačkoj, pozvan je na sastanak kod šefa Mosta Bože Petrova.

Tonči Katić je hrvatske vlasti prozvao zbog komplicirane procedure i dokumentacije koju je morao pribaviti pri pokušaju pokretanja posla i otvaranja obiteljskog hotela.

“Pozivamo g. Katića na sastanak u ured g. BP kako bismo porazgovarali o problemima koje susreću poduzetnici i ulagači”, objavio je Most na svom Twitter računu.

Što u Hrvatskoj administracija radi 8 mjeseci?

Katić se objavom “Prijedlog za bolju/jednostaviju Hrvatsku” u ponedjeljak preko Facebooka obratio najvišim državnim dužnosnicima, predsjednici Grabar Kitarović, premijeru Oreškoviću i  ministru regionalnog razvoja i fondova EU Tolušiću, te im očitao lekciju kako u Njemačkoj, za razliku od Hrvatske, državne institucije besprijekorno funkcioniraju.

Naveo je da je za gradnju objekta od arhitekta do dozvole u Hrvatskoj potrebno potrošiti osam mjeseci i prikupiti 21 centimetar raznih “papira”, a u Njemačkoj svega mjesec dana i 1 centimetar dokumentacije.

PA VI POSLUJTE OVDJE! Hrvat iz Njemačke pokazao kako guši domaća birokracija

Katić je detaljno objasnio što je u Hrvatskoj prošao kad je pokušao dobiti dozvole za gradnju obiteljskog hotela u kojem bi, naveo je, zaposlio 12 ljudi tijekom cijele godine.

“Kada Vi mijenjate zakone uvijek se pitajte: Koju korist to ima? Tko to upravo treba i zašto?
Nemojte pričati –> Zamolio bi Vas da jednostavno promijenite jer ste Vi odgovorni za to.

Ako Van treba pomoći, ja ću biti prvi! Javljam se!  A VI meni!”, zaključio je mladi biznismen svoj post na Facebooku i zainteresirao prozvane u Hrvatskoj da ga saslušaju.

 

Povratak na Net.hr