ODBIO KULTURU I ZNANOST

IZMAKLA MU JOŠ JEDNA ŽELJENA FUNKCIJA: Hasanbegović neće biti na čelu Odbora za medije

Nakon što je ostao bez položaja ministra kulture, nagađalo se da bi Zlatko Hasanbegović mogao ‘za utjehu’ biti imenovan na čelo saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Tako se, naime, jučer spekuliralo u kuloarima, a danas N1 neslužbeno doznaje da ni od toga neće biti ništa, odnosno da će Hasanbegoviću izmaći i ta funkcija.

Na pitanje o bivšem ministru kulture i njegovoj poziciji, Andrej Plenković je rekao:

“Njemu je bilo ponuđeno mjesto predsjednika Odbora za kulturu i znanost. On je to odbio. Meni je žao. To je njegova odluka.”

Na pitanje novinara o razlozima odbijanja, kratko je odgovorio da to pitaju Hasanbegovića.

KAMO ĆE NESUĐENI MINISTAR? Hasanbegović cilja na čelno mjesto važnog saborskog odbora

Na čelo odbora Mikulić ili Kosor?

Na čelo tog odbora najprije je imenovan Goran Marić, ali on je postao članom Vlade, zasad kao ministar bez portfelja. Na upražnjeno mjesto navodno su, osim Hasanbegovića, ciljali i HDZ-ovac Andrija Mikulić te šef HSLS-a Darinko Kosor. A dok vladajući ne nađu kadrovsko rješenje – a to bi trebalo biti već danas na sjednici Predsjedništva HDZ-a – tim odborom predsjedava zamjenik predsjednika Nenad Stazić iz SDP-a.

Inače, presjednik Sabora Božo Petrov jučer je obećao da će na dnevni red uvrstiti i raspravu o aktualnim prijetnjama novinarima.

PLENKOVIĆ ODGOVARA NA NAPADE DESNIČARA: ‘Hasanbegović više nije član Vlade? Ne vidim problem u tome…’

Povratak na Net.hr