ŽESTOKI KOMENTARI

BRKIĆEVA ODLUKA UZBURKALA STRASTI U HDZ-u, MNOGI NAPALI KARAMARKA: ‘Orešković te pravi budalom’

Nakon povlačenja Milijana Brkića iz utrke za čelnu poziciju u Ministarstvu branitelja, u HDZ-u vrije. Facebook stranica predsjednika stranke Tomislava Karamarka  zatrpana je kritikama zbog popuštanja Mostu i žrtvovanja Brkića.

“Poštovani Tomislav Karamarko vaša najveća greška je ta što niste postavili gospodina Brkića za ministra branitelja me zaboravite da ste sve izbore u zadnjih 5 godina dobili jer je on bio u vašem timu. Pojavile su se priče iz pouzdanih izvora da ne može biti ministar jer je iz Klobuka. Ako je to istina to je moj kraj glasanja za HDZ”, piše u jednom postu.

Neki HDZ-ovci mišljenja su da Karamarka koalicijski partneri prave budalom.

“Razočarao si me Tomislave, postao si mlak i nemaš svoje “JA”, a od Domoljubne koalicije nema ni slava “D”!! Više i odlučnije govore svi ostali iz te koalicije nego što ti kao nositelj 56 mandata !! A nisam jedini, prave te budalom od Oreškovića, a pogotovo Mosta!!!!”, napisao je razočarani HDZ-ovac na popularnoj društvenoj mreži.

Na udaru i Orešković

Kako piše Slobodna Dalmacija, po stranačkim kuloarima sve se češće dovodi u pitanje Karamarkova sposobnost da, u kompliciranim uvjetima suradnje s Oreškovićem i Mostom, za HDZ izvuče bilo kakvu veću korist. Osim toga, prvi se put ovih dana, na sjednici zastupničkog Kluba HDZ-a, na udaru kritika zastupnika najjače stranke vladajuće koalicije našao i premijer Tihomir Orešković, kojemu je otvoreno zamjereno što je Brkiću tako olako okrenuo leđa.

PRAVI RAT ZA MOĆ: ‘Brkić je odustao zbog sukoba u HDZ-u, ali i straha od otkrivanja nove afere’

“Brkić treba reagirati jer ovo je već pitanje časti”,  kaže splitskom listu jedan HDZ-ov zastupnik koji o Brkiću ima visoko mišljenje i koji je uvjeren da je Karamarko kandidirao glavnog tajnika HDZ-a za ministra kako bi ga udaljio od stranke i njezine infrastrukture.

Među ljudima koji će Brkiću dati podršku vjerojatno je Darko Milinović, šef ličko-senjskog ogrankaHDZ-a.
Među ljudima koji će Brkiću dati podršku vjerojatno je Darko Milinović, šef ličko-senjskog ogrankaHDZ-a.Foto: Marko Prpić/Pixsell

No, veliko je pitanje što Brkić u ovome trenutku realno može napraviti. Svrgavanje Karamarka čini se kao težak izazov jer u samo 13 dana kandidat za predsjednika HDZ-a treba prikupiti čak pet tisuća potpisa. S druge pak strane, to i nije nemoguća misija jer toliko članova ima samo jedna, i to manja HDZ-ova županijska organizacija.

Glavni cilj- okružiti Karamarka ‘krivim’ ljudima

Puno veći Brkićev problem je protukandidat. Teško je vjerovati da će neki stranački kapitalac biti spreman ući u veliki rizik i pristati da u u tako kratkom roku iziđe Karamarku na megdan. Zato se puno vjerojatnijom čini opcija da Brkić na unutarstranačkim izborima pokuša što više svojih ljudi ubaciti u Predsjedništvo HDZ-a. Sam će se, to je sasvim sigurno, kandidirati ili za potpredsjednika, ili čak za zamjenika predsjednika HDZ-a.

No, glavni cilj bi mu mogao biti da “okruži” Karamarka ljudima koji aktualnom šefu HDZ-a nisu po volji, piše Slobodna Dalmacija.

PREKINUTA SJEDNICA ODBORA ZA BRANITELJE Orešković: ‘Zahvaljujem se Brkiću, opet je pokazao karakter’

RAT ZA NOVOG MINISTRA: ‘Ovo je ponižavajuće, danas trebaju pozvati Brkića i svi mu se ispričati’

 

Povratak na Net.hr