OBRAĆANJE PREMIJERA

IZGLEDA DA MU SE NE ŽURI: Potvrđeno kad će se Orešković obratiti javnosti. Hoće li popustiti i dati ostavku?

Premijer Tihomir Orešković trebao bi se sutra popodne obratiti javnosti, doznaje N1 iz krugova bliskih prvom čovjeku Vlade.

Pretpostavlja se da će odgovoriti na prozivke iz HDZ-a, iz kojeg su poručili da bi i premijer i oba potpredsjednika Vlade trebali dati ostavku. Kazao je to glavni tajnik stranke Domagoj Ivan Milošević, a jučer je takvu mogućnost najavio i sam Tomislav Karamarko, kazavši da bi mogao odstupiti ako to učine i Orešković i Božo Petrov.

GLAVNI TAJNIK HDZ-a: ‘Imamo dovoljno ruku za preslagivanje i novu Vladu! Tko će biti mandatar reći će vam Karamarko’

NEVJEROJATAN PREOKRET! KARAMARKO SADA PORUČUJE: ‘U ovom trenutku bi bilo najbolje da i premijer i ja i Petrov odemo iz Vlade”

‘Trpjeli smo šamare’

Čelnik Mosta danas je pak kazao kako ne vidi razloga za svojom ostavkom te poručio HDZ-u da postroji svojih 76 zastupnika u Saboru ili iznese ime novog prvog potpredsjednika. U suprotnom, kazao je Petrov, ići će se na izbore.

“Sve se dogodilo zbog političke neodgovornosti samo jedne osobe. Ni gospodin Orešković ni ja nismo odgovorni za ovo i dali smo priliku HDZ-u više puta da se stabilizira. Trpjeli smo šamare. Ja sam nudio svoju glavu na pladnju i sad više ne znam ni zašto. Za mene ovo nije HDZ nego skup ljudi koji je stavio osobni interes iznad stranačkog. Sada moraju odlučiti”, kazao je Petrov.

U dosadašnjim istupima premijer Orešković nije pokazivao naznake da kani odstupiti s pozicije, a nakon prozivki HDZ-a i prijedloga o trostrukoj ostavci malo je vjerojatno da će promijeniti mišljenje.

PETROV NIKAD ODLUČNIJI: ‘Vrijeme je da se ovo prekine! HDZ ima samo dvije opcije – neka postroje 76 zastupnika ili idemo na izbore’

Više o krizi vlasti u Hrvatskoj možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr