IZGLADILI SVE NESPORAZUME

SDP I HNS DOGOVORILI SVE DETALJE O ZAJEDNIČKOM IZLASKU NA IZBORE I PORUČUJU: ‘Imat ćemo premijera!’

Nakon drugog kruga razgovora u posljednja 24 sata HNS i SDP postigli su dogovor oko zajedničkog izlaska na predstojeće izbore, a sporazum o tome, s ostalim članovima Narodne koalicije, potpisat će te stranke u subotu u Zaboku.

POSTIGLI KOMPROMIS: SDP i HNS idu zajedno na izbore, potpisuju koalicijski sporazum

Župan Varaždinske županije i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar potvrdio je za Hinu da je postignut dogovor sa SDP-om.

Štromar: ‘Narodna koalicija će imati premijera’

“Moram reći da smo dogovorili sve s našim partnerima. Želimo ostvariti najbolji mogući rezultat u svim izbornim jedinicama i želimo da naša koalicija, Narodna koalicija, ima premijera u sljedećoj vladi. Danas smo se dogovorili sve, bilo je nekih malih izmjena od prošlog puta”, izjavio je za Hinu Štromar.

Potvrdio je da će u III. izbornoj jedinici HNS  imati 2., 4., 6., 10., 13. i 14. mjesto. Do jučer je bila sporna III. Izborna jedinica gdje je HNS trebao dobiti pet umjesto šest mjesta što je današnjim dogovorom izmijenjeno tako da će HNS kao i na prošlim izborima imati jednak broj mjesta. Štromar je pojasnio i da će u nekim izbornim jedinicama HNS “pasti” s 3. na 4. mjesto dok će u 8. izbornoj jedinici imati 4. mjesto koje do sada nije imao.

“Došlo je do nekih malih promjena, ali suštinski smo napravili takav sporazum da sinergijom odradimo najveći mogući rezultat i da dobijemo 10 do 12 zastupnika više nego što smo dobili prošli put na izborima kao koalicija. Sam HNS će ostati na istom broju, na sedam mandata i moramo se boriti za osmoga. To nam je zadatak, mi to znamo i mi ćemo to napraviti”, zaključio je Štromar.

‘Nije bila pobuna nego neslaganje’

Današnji dogovor i sastanak nastavio se na jučerašnji kada su HNS i SDP u višesatnom pregovaranju izgladili sve nesporazume.

Štromar je, revoltiran ponašanjem SDP-a vezano uz dogovore oko zajedničkog izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, zaprijetio izlaskom HNS-a iz koalicije i samostalnim nastupom te stranke na izborima. Pojasnio je da to nije bila nikakva pobuna već da je to zapravo bilo zalaganje za Sjever Hrvatske.

Sporazum Narodne koalicije čelni ljudi SDP-a, HNS-a, HSS-a  i HSU-a potpisat će u subotu u podne.

U SDP-u je poslijepodne održana sjednica Predsjedništva koje je verificiralo dogovor s HNS-om o podjeli mjesta na listama za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Predsjedništvo SDP-a razgovaralo je i o tehničkoj podjeli zaduženja za izbore.

‘IĆI ĆEMO SAMI NA IZBORE’: HNS-ovci zaprijetili SDP-u nezadovoljni brojem mjesta na izbornoj listi

Povratak na Net.hr