BUDITE NA OPREZU

IZDANO UPOZORENJE ZA CIJELU ZEMLJU: Stiže drastična promjena vremena, evo gdje će krenuti najprije

Dok će na kopnu već noćas biti lokalne kiše i grmljavine, a ponegdje i pljuskova, na Jadranu se pogoršane vremena očekuje u noći s ponedjeljka na utorak

Od nedjelje do utorka Hrvatsku će zahvatiti promjenljivo i nešto hladnije vrijeme, povremeno uz mjestimičnu kišu. No, ta promjena vremena ne bi trebala trajati dugo, jer se već od sredine tjedna ponovno očekuje sunčanije i toplije, mjestimice i vruće.

VAKULA UPOZORIO – STIŽE ‘METEOPSINA’: Prvo paklena vrućina, a onda će se krenuti gomilati oblaci… Evo gdje će biti najgore

Hladnije i kišovitije

Nedjelja će tako u unutrašnjosti biti nešto hladnija i kišovitija, zahvaljujući dotoku hladnijeg i vlažnijeg zraka s hladne fronte koja će svojim rubom zahvatiti naše krajeve. Iza nje će sa zapada ojačati ogranak anticiklone uz manji porast tlaka zraka. To će rezultirati kišom i grmljavinom u istočnim krajevima, da bi se već tijekom dana, uz mogućnost za još pokoji pljusak, ipak pojavilo sunce. Uz sjeverac i sjeverozapadnjak, temperatura će se kretati između 26 i 29 stupnjeva. Jednako vrijeme očekuje se i u zapadnijim područjima, gdje se u noći očekuje prolazno naoblačenje s kišom i grmljavinom, a ponegdje i nevremenom. Ujutro od 17 do 19 stupnjeva, a popodnevna će temperatura biti kao i na istoku zemlje, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu bi već noćas mogla zapuhati jaka, mjestimice i olujna bura. Pritom će na obali prevladavati sunčano, dok bi u gorju, moglo biti promjenjive naoblake i kiše, s nešto nižim temperaturama. U Dalmaciji će nedjelja biti sunčana, no u Zagori bi moglo biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Buru sa sjevernog dijela će u južnijim krajevima zamijeniti jugozapadnjak i zapadnjak, a na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Na krajnjem jugu jednako sunčano i vjetrovito, tek u zaobalju su mogući pljuskovi, a temperatura će se kretati između 31 i 34 stupnja.

Srijeda donosi novu promjenu

Novi će tjedan na kopnu započeti također promjenjivim vremenom, uz mjestimične pljuskove s grmljavinom te sjeverac i sjeveroistočni vjetar. Temperatura bi se trebala zadržati na istoj razini, a zatopljenje je moguće očekivati tek u srijedu kada će jugozapadnjak donijeti nešto topliji, pa čak i vrući zrak. Na moru se pljuskovi i nevere očekuju na prijelazu s ponedjeljka na utorak. Poglavito na sjevernom Jadranu, puhat će jaka, mjestimice i olujna bura, koja će u utorak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak zatim i jugozapadnjak. U srijedu će i na obali zasjati sunce i porasti temperature.

Povratak na Net.hr