krizna situacija

IZBJEGLICE: Iz robnih zaliha dosad isporučeno robe u vrijednosti 3,76 milijuna kuna

Iz strateških robnih zaliha do petka u podne za pomoć izbjeglicama isporučeno je robe u vrijednosti 3,76 milijuna kuna, a bude li potrebe za popunom robnih zaliha Ravnateljstvo za robne zalihe na vrijeme će zatražiti od Vlade sredstva za to, izvijestili su u petak iz Ministarstva gospodarstva.

Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva s isporukom opreme za zbrinjavanje i hrane za izbjeglice koje dolaze u Hrvatsku započelo je u srijedu, 16. rujna, na zahtjev Državne Uprave za zaštitu i spašavanje i Crvenog križa.

Isporučeni ležajevi, vreće, šatori, deke, autocisterne

Na današnji dan do 12 sati iz strateških robnih zaliha isporučeno je 1.900 poljskih ležaja, 1.550 vreća za spavanje, 140 velikih šatora, 1.550 deka, osam kontejnera za potrebe rada kriznog stožera i ambulante u Belom Manastiru te četiri višenamjenske autocisterne za opskrbu pitkom vodom izbjegličkih naselja.

Od prehrambenih proizvoda, pak, isporučeno je 20 tona ribljih konzervi, 10 tona ribljih pašteta, četiri tone kokošjih pašteta, devet tona dvopeka te šest tona marmelade, odgovorili su iz Ministarstva gospodarstva na Hinin upit.

Ništa se ne zna

Dakle, navode, od srijede, 16. rujna do petka, 18. rujna u podne, Ravnateljstvo za robne zalihe isporučilo je robu ukupno vrijednu 3.766.870 kuna.

Pritom iz Ministarstva gospodarstva ističu kako “u ovom trenutku stabilnost strateških robnih zaliha nije ugrožena s obzirom na dosad isporučenu robu”.

“Budući da ne znamo točan broj migranata, kao ni vremensko razdoblje njihova boravka u Republici Hrvatskoj, u ovom trenutku ne možemo procijeniti koliko će biti ukupno utrošeno sredstava za obnavljanje i popunu strateških robnih zaliha. Dođe li do potrebe za popunom strateških robnih zaliha, Ravnateljstvo za robne zalihe na vrijeme će zatražiti od Vlade sredstva za njihovu popunu”, zaključuje se u odgovoru Ministarstva gospodarstva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr