‘Izbjegavajte Dubrovnik, tamo nismo poželjni’

Mediji iz Australije i Novog Zelanda prenijeli su poruke iz Hrvatske prema kojima su nepoželjni gosti u Dubrovniku. Riječ je o izjavi Pave Župan Rusković, a strani mediji tvrde da je samo rekla ono što se mnogi ne usude.

”Pijanim, ludim i mladim Novozelanđanima i Australcima bolje je da izbjegavaju Dubrovnik u Hrvatskoj”, prenio je New Zeland Herald izjavu Pave Župan Rusković , te istaknuo da je Rusković zbog ”nedostatka turističke diplomacije” smijenjena s mjesta predsjednice Destinacijskog menadžmenta.

Podsjetimo, Rusković je na konferenciji za medije izjavila da se mladi turisti iz Australije i Novog Zelanda po dolasku u Dubrovnik opijaju te podivljaju. Istaknula je da i goli trče po ulicama, te da takvo ponašanje nije prihvatljivo za Dubrovnik.

Ubrzo nakon te izjave Rusković je od gradonačelnika Andre Vlahušića dobila otkaz, no očito je da je njezina izjava već odjeknula svijetom.

Mediji iz Novog Zelanda ujedno zaključuju da je Rusković u stvari rekla ono što mnogi misle, a izjavu bivše ministrice turizma prenijela je i Televizija Novog Zelanda.

Povratak na Net.hr