JEDINI SE JAVIO NA NATJEČAJ

IZBJEGAO PRISILNU PENZIJU: Rektor Boras našao način kako da ostane na čelu zagrebačkog Sveučilišta

Čini se kako je rektor Sveučilišta u Zagrebu našao način kako izbjeći mirovinu u koju je trebao otići s krajem ove akademske godine.

Rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras, u tekućoj akademskoj godini navršio je 65 godina te bi mu prema zakonu istekom akademske godine trebao prestati važiti ugovor o radu. Ipak, u zakonu postoji i odredba prema kojoj, ako za njime postoji potreba na fakultetu, ugovor mu se može produžiti i nakon 65. godine života.

Jedini koji se javio na natječaj

Budući da ga na matičnom Filozofskom fakultetu prati kaos, prijavu za nastavak rada poslao je na Učiteljski fakultet, za popunjavanje radnoga mjesta redovitog profesora za znanstveno područje društvenih znanosti, polje informacijske znanosti, grana informacijski sustavi,

Borasova prijava ujedno je i jednina pristigla na ovaj natječaj.

Radno mjesto u Petrinji

‘Na temelju raspisanog natječaja za redovitog za znanstveno područje društvenih znanosti, polje informacijske znanosti, grana informacijski sustavi posao je dobio aktualni rektor Damir Boras kao jedini kandidat. Potvrdu je donijelo Fakultetsko vijeće značajnom većinom tajnim glasovanjem što je praksa koju inače nemaju drugi fakulteti’ komentirao je za portal Srednja.hr dekan Učiteljskog fakulteta Ivan Prskalo.

Spomenimo i kako se radi o radnom mjestu na fakultetskom odsjeku u Petrinji.

Povratak na Net.hr