Play ponuda

IZBACUJU IH NA ULICU, A NISTA NIJE DOKAZANO / 'To nije sve, jos je niz propusta'

shimmer fallback

Obitelj Cvjetkovic do utorka treba napustiti svoj dom i to zbog duga za koji jos pravomocno nije dokazano da postoji. Sudski vjestak utvrdio je da je kredit cak preplacen.

14.3.2015.
20:49
Play ponuda

"Od ponedjeljka od ponoci oni mogu banut kad hoce - mi to necemo znati. Nas dvoje, petero djece, unuk i zet. Mali je unuk neki dan imao godinu dana", kaze Tomislav Cvjetkovic za Dnevnik Nove TV.

Nismo krivi

Prije tri tjedna delozacija je odgodena, zahvaljujuci potpori 200-tinjak ljudi. O ovoj delozaciji nece biti obavijesti, ali Cvjetkovici svoj dom, ne namjeravaju napustiti.

"Da postoji naznaka da smo mi krivi, mi bi tu odluku prihvatili, naravno da Sud donosi nepopularne odluke, ali ako su ovo zakonske, one se postuju. Ovo zakonom nije u redu korektna odluka", kaze Marija Veronkica Cvjetkovic.

Trazi se privremena mjera zabrane delozacije

Odvjetnica obitelji podnijela je zahtjev Opcinskom sudu za privremenom mjerom zabrane delozacije dok se na dovrse postupci njezinih stranaka.

"Ondje bi se trebalo utvrdit postoji li dug i tek tada ce se moci vidjeti postoje li uvjeti da se provode drazbe i delozacije, bilo sto drugo", kaze odvjetnica Zvjezdana Znidarcic Begovic.

Bilo je jos propusta

Vedran Vidmar, predsjednik Hrvatske udruge javnih ovrsitelja pregledom dokumentacije otkriva jos propusta u ovom procesu. U nekoliko kljucnih dokumenata zbog kojih je kuca ovrsena - navedena je stara, pogresna adresa, tvrdi Vidmar.

"Koja je bila nevazeca od 1997., gotovo godinu i pol prije nego je ovrha pokrenuta. Na temelju takvog prijedloga za ovrhu u kojem je navedena kriva adresa nije trebalo biti ni doneseno rjesenje o ovrsi", kaze Vedran Vidmar.

A izgleda kako je ovrseno vise nego sto je smjelo biti. Ovo potkrovlje - iako nije u zemljisnoj knjizi takoder je prodano. Na pitanje kako je moguce da dolazi do ovakvih propusta, kao jedan od razloga Vidmar navodi preopterecenost sudova i nedostak funkcije javnih ovrsitelja.

Play ponuda
Play ponuda