IZBACILI IH IZ KUD-a JER SU HOMOSEKSUALCI: / 'Policajac mi je rekao da smo si sami krivi jer smo pederi'

Pjevač KUD-a 'Vesela šokadija' progovorio je diskriminaciji koju je sa svojim partnerom doživio u društvu za koje kaže da je dao i dušu i srce

1.3.2019.
15:00
Screenshot/RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U slavonskom mjestu Gundinci, nedaleko Županje, dvojica su pjevača izbačena iz Kulturno-umjetničkog društva "Vesela šokadija" jer su homoseksualci. Svoj slučaj je dvojac iznio pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, a prijavili su ga i policiji.

"Priča se po lovačkom društvu da koga su primili u KUD, pedere. Mi trebamo njegovati kulturu, a ne pederluk", priča jedan od pjevača za RTL navodeći kako su ga kolege u KUD-u napale.

"Rekao je da on ne želi biti član pjevačke skupine zato što sam ja peder i što sam njega još doveo gestikulirajući na mog partnera. Ja sam tada rekao da nema šanse da ja napustim pjevačku skupinu, ja sam za taj KUD dao i dušu i srce", priča pjevač koji je inače invalid i kojem je KUD bio mjesto veselja u kojem je zaboravljao na bolest.

Preselili probe u privatnu kuću, a onda je uslijedio poziv predsjednika KUD-a

Također navodi kako je jedan od onih koji ih je napao počeo probe održavati u svom privatnom domu, pa tako i one za 90. obljetnicu KUD-a. U međuvremenu ga je nazvao, veli, i predsjednik KUD-a ističući kako nema ništa protiv njega te da su mu sporni članovi zaprijetili da će se, ako se pjevač i njegov partner pojave na proslavi, dogoditi incident.

Predsjednik KUD-a za RTL situaciju nije želio komentirati, a verbalni napadi nakon toga su se nastavili.

Drama na policiji

Pjevač se žali i na policiju. Kada je prijavu, kaže, podnosio prvi put sve je bilo korektno, no poslije nije. "Policijski službenik nam je rekao da smo si sami krivi što smo se doveli u takvu situaciju. Ja sam odgovorio da zašto smo si krivi, a on je kazao - kad ste pederi", priča pjevač.

U policiji su tek rekli da su slučaj predali Općinskom sudu, no intervenirala je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova utvrdivši da je propusta bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako će se slučaj razriješiti ostaje vidjeti, jer par ne želi otići iz svog mjesta i žele i dalje pjevati u KUD-u, jer, ističu, na to imaju pravo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali