IZAŠLI IZ KARANTENE I VEĆ KUJU PLANOVE: / 'Murter i Betina su sada najsigurnije destinacije na Jadranu i tako ćemo se promovirati'

Načelnik općine Murter Kornati pojasnio je kako je sada najvažnije oporaviti barem dio ekonomije otoka te se pripremati za turističku sezonu, ako je bude

18.4.2020.
20:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Murter i Betina su nakon nekoliko tjedana izašli iz karantene, koju su lokalne vlasti uspostavile zbog naglog pojavljivanja velikog broja zaraženih na tom srednjodalmatinskom otoku.

"Ukidanje karantene nam znači sigurnost i olakšanje da se možemo vratiti gospodarstvu i oporaviti barem dio ekonomije te se pripremati za sezonu ako je bude", rekao je za RTLToni Turčinov, načelnik općine Murter Kornati.

Poticanje ugostiteljstva

Istaknuo je Turčinov kako je glavna gospodarska grana na otoku ugostiteljstvo, koje je najviše stradalo u krizi koja je uslijedila netom nakon pandemije. Smatra da je to najveći udarac razvoju otoka, ali i ponudio rješenje.

"Murter i Betina su sada najsigurnija mjesta na Jadranu i promovirat ćemo se kao najsigurnija destinacija – number one. Treba se pripremati za sezonu ako je bude, ali moramo i paziti se drugog vala", upozorio je Turčinov.

Sigurnosne mjere ostaju

Kako ne bi došlo do drugog vala, Turčinov je podsjetio na mjere zaštite koje su na otoku uvedene još i prije karantene. Tako na otoku samo jedan građevinski radnik smije ući u trgovinu, a svi koji žive ili rade u ograđenim prostorima moraju u njima i ostati. Osim karantene, Murter je proteklih dana privukao pozornost i popisom zaraženih osoba koji je javno objavljen i prije nego što su te osobe dobile nalaze testiranja.

"Mi se svi jako dobro poznajemo, malo smo mjesto. Mislim da nitko nije htio nikome nanijeti štetu, a neki su samo htjeli znati o kome se radi da bi mogli pomoći. Nije tu bilo nikakve zle krvi i mi se i dalje držimo zajedno", zaključio je načelnik.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali