RIJEŠENA KADROVSKA ZAVRZLAMA / Umirovljeni pedijatar izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak: Evo kakvu je podršku dobio Boro Nogalo

Između šest kandidata, najviše glasova članova Upravnog vijeća dobio je umirovljeni pedijatar Darko Richter, dok Boro Nogalo nije dobio nijedan glas

5.10.2021.
14:25
Marko Lukunić/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak izabralo je u utorak među šestero kandidata za novog ravnatelja te ustanove Darka Richtera, potvrdila je Hini predsjednica Upravnog vijeća Sanja Kolaček.

Richter je specijalist pedijatrije u mirovini, koji je radio na Srebrnjaku i u KBC-u Zagreb, a dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća. Po jedan glas dobili su kandidati Ivan Pavić i Mirjana Turkalj.

Kolaček kaže kako se zbog kumstva s Richterom izuzela iz procesa razgovora s kandidatima, a svoj glas dala je drugom kandidatu. Najavila je da će novi ravnatelj biti inauguriran na sjednici Upravnog vijeća za sedam dana, kada će biti razriješena sadašnja v.d. ravnateljica Duška Markov Glavaš.

Na natječaj za ravnatelja Srebrnjaka stiglo je šest prijava, a među kandidatima bio je i bivši suspendirani dugogodišnji ravnatelj Boro Nogalo, začetnik projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu, koji je nakon sudskog procesa vraćen na posao u bolnicu.

Među kandidatima bili su i Nogalova suradnica na projektu Centra za translacijsku medicinu Mirjana Turkalj, bivša predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u aktualnoj upravi anesteziologinja Ada Barić Grgurević, ekonomist iz Osijeka Saša Lamza te Ivan Pavić, pedijatar iz Dječje bolnice u Klaićevoj.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali