JASNA PORUKA

IZ MOSTA PORUČILI: ‘Za fijasko u zdravstvu nije odgovoran samo Beroš koji je postao viseći Pedro, nego i cijela Vlada i Plenković’

Pozivao je ministra Beroša i premijera Plenkovića da skinu prašinu sa prijedloga zdravstvene reforme

Iz Mosta su u ponedjeljak zatražili žurnu reformu zdravstvenog sustava te ustvrdili da za loše stanje nije kriv samo ministar zdravstva Vili Beroš koji je postao ‘viseći Pedro’, nego i cijela Vlada i premijer Plenković.

“Nedavni istup ministra financija Zdravka Marića u Saboru rezultat je naloga da se nađe krivac za stanje u zdravstvu, bilo je potrebno naći ‘visećeg Pedra’ , a to je ministar zdravstva Vili Beroš koji je prije nekoliko mjeseci čak bio super junak kao rezultat Vladine PR-ovske strategije”, rekao je Mostov saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare.

SUPER VILI JE U PROBLEMU, OPORBA MU SPREMA OPOZIV: I to nije sve, SDP priprema i zamku za Plenkovića

“Vladin PR je od Beroša stvarao superheroja”

Podsjetio je kako je Beroš rekao da se prijedlog zdravstvene reforme nalazi na Vladinom stolu. No, dodao je, vidljivo je da za njegovu provedbu nema političke hrabrosti ni volje. Time je Beroš dobro detektirao pravog krivca za izostanak bilo kakvih nužnih reformi. Sve što Plenkovića zanima je njegova pozicija, rekao je Troskot.

Pozivao je ministra Beroša i premijera Plenkovića da skinu prašinu sa prijedloga zdravstvene reforme, puste ga u javnu raspravu, a Most će ga podržati ako će biti na korist građana “pa čak i po cijenu pada popularnosti”.

No, podsjetio je kako je Most bio jedina parlamentarna opcija koja nije glasovala za predaju ovlasti stožeru i koja, kako kaže, nije nasjela na Vladin PR koji je od Beroša stvarao superheroja.

“Zato ga nećemo gaziti sada kad ga se Plenković odrekao. Tražimo odgovornost najodgovornijeg, a to je premijer. Glasovat ćemo naravno za njegov opoziv, ali nije on jedini krivac”, ponovio je i ocijenio da Vlada Andreja Plenkovića nema hrabrosti za pravu, suštinsku reformu zdravstva kao ni za provedbu svih potrebnih reformi – pravosuđa, javne uprave, mirovinskog sustava, borbi protiv korupcije, poticanja ekonomskih sloboda i drugih.

JANDROKOVIĆ O INICIJATIVI PROTIV BEROŠA: ‘SDP je imao deset takvih inicijativa, bilo je 10 – nula, sad će biti 11 – nula’

“Pravi problem je država”

“Zadovoljavaju se određeni partikularni interesi što je vidljivo i u Nacionalnom planu oporavka i obnove koji očito neće biti iskorišten za gospodarski oporavak zemlje”, dodao je.

Troskot je ustvrdio i kako je nepravedno da se odgovornost za stanje u zdravstvu prenese na ljude koji su iselili iz Hrvatske i žive u iseljeništvu i da je pravi problem država, odnosno premijer Plenković i ministar Marić koji očito nemaju evidenciju o njima i onima koji u Hrvatskoj koriste usluge javnog zdravstva.

Smatra da ministar Marić očito ne razumije da su ti iseljeni Hrvati generatori gospodarskog rasta, jer su lani njihove doznake iznosile dvije milijarde eura, što je pet posto gospodarskog rasta. I bez toga bi državni proračun odavno kolabirao, ustvrdio je Troskot.

BEROŠ SE NA FACEBOOKU OGLASIO O ZAHTJEVU ZA NJEGOVIM OPOZIVOM: ‘Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri…’

Povratak na Net.hr