IZ HDZ-A PORUČUJU: / Ministar Medved nije odgovoran za incident u Vukovaru

Šašlin smatra neprihvatljivim oporbeno traženje odgovornosti ministra Medveda i njegovu ostavku

1.12.2020.
16:59
Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Stipan Šašlin rekao je u utorak da u stranci osuđuju ponašanje dužnosnika Stjepana Sučiča i Krunoslava Šeremeta u subotu u Vukovaru, ali im je i apsolutno neprihvatljivim oporbeno traženje odgovornosti od ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Državni tajnik Sučić jučer je podnio ostavku zbog neprimjerenog ponašanja i verbalnog sukoba s policijom ovog vikenda prilikom nadzora provođenja novih epidemioloških mjera u jednom vukovarskom ugostiteljskom objektu. Ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja Sučić je već podnio i time je zaključen slučaj incidenta u Vukovaru, poručio je Šašlin oporbi na konferenciji za novinare Kluba saborskih zastupnika HDZ-a.

Ističe da su im apsolutno neprihvatljive prozivke i zahtjevi za ostavkom potpredsjednika Vlade i ministra Tome Medveda, kojemu velika većina branitelja daje apsolutnu podršku s obzirom na njegov neprikosnoveni autoritet u Domovinskom ratu i ministarske zasluge. Šašlin je time odgovorio zastupniku Domovinskog pokreta Stipi Mlinariću koji je danas pozvao ministra Medveda da podnese ostavku zbog "zuluma HDZ-ovaca u Vukovaru". Vezano za incident u Vukovaru, Šašlin kaže kako u HDZ-u osuđuju takvo ponašanje državnih dužnosnika, ali i ističu da je Sučić odmah podnio ostavku. Na taj je način Sučić poslao jasnu poruku kako se moraju ponašati dužnosnici i što se od njih očekuje u slučaju kršenja bilo kakvih zakonskih odredbi ili bilo kakvog moralno neprihvatljivog ponašanja, dodao je. Smatramo da je Sučićevom ostavkom cijeli taj slučaj trebao biti završen, poručio je.

Otkuda DP-u detalji što se događalo u subotu navečer u policijskoj postaji u Vukovaru

Na Mlinarićevu izjavu da je djelatnik SOA-e došao u policijsku postaju po Sučića i Šeremeta, Šašlin je izrazio čuđenje i upitao otkud zastupnicima Domovinskog pokreta detalji o tome što se događalo u subotu navečer u policijskoj postaji u Vukovaru. "Mi takvih informacija nemamo. Ne znamo imaju li oni neke svoje kanale informiranja i za što ih koriste", rekao je Šašlin. Dodao je da "radi transparentnosti treba sve istražiti".

Transparentnosti u prilog, kaže, ide i činjenica da je taj cijeli slučaj "priveden kraju u roku od svega 48 sati". Šašlin je dodao i da osobno poznaje bivšeg državnog tajnika, brigadira Stjepana Sučića, te da zna kako je imao težak period u Domovinskom ratu, koji je ostavio posljedice na njegovo zdravlje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali