'Osjetio sam smrad, steglo mi se grlo'

‘Osjetio sam smrad koji mi je malo stegnuo grlo. Problem je tu i mjerenja to pokazuju’, kazao je, između ostalog, Ivo Josipović pri posjetu Slavonskom Brodu. Dodao je da diplomatskim putovima treba vršiti pritisak na BiH da se problem zagađenja zraka zbog Rafinerije što prije riješi.

Da nesnošljivog smrada u Slavonskom Brodu itekako ima potvrdio je u četvrtak i predsjednik Ivo Josipović, koji je po povratku iz Osijeka posjetio taj grad te mještanima dao podršku u njihovoj borbi. Sastao se i s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, te se informirao o problemima koje Brođani imaju zbog Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, pišu 24sata.

I Josipoviću prije dvije godine mahali obećanjima

“Osjetio sam smrad koji mi je malo stegnuo grlo. Problem je tu i mjerenja to pokazuju. Treba sa susjedima uporno raditi da ispune obećanja koja su dali. Reakcije građana su potpuno opravdane, oni imaju pravo na zdrav život i čist okoliš. Nažalost, mi im to s ove strane ne možemo osigurati bez da to ne tražimo od susjeda. Osobno sam prije dvije godine dobio obećanja od vlasnika Rafinerije i tamošnjih vlasti da će uložiti sve kako bi se problem riješio”, kazao je Josipović dodajući da se to neće moći učiniti brzo, ali da na susjednu zemlju diplomatskim putovima treba vršiti pritisak.

Povratak na Net.hr