banner

'BORAC PROTIV KORUPCIJE'

TODORIĆ SE OGLASIO IZ KULMEROVIH DVORA I OTKRIO OD ČEGA ŽIVI: ‘Teško je, ne trošimo mi ne znam kakve novce, ali živimo veselo’

Todorić je objasnio kako je Kulmerove dvore za razna događanja iznajmmljivala njegova kći da bi imala od čega živjeti

Od pet milijuna kuna, koliko je Vlada u svibnju 2017. odobrila Državnom odvjetništvu za istragu u Agrokoru, do kraja prošle godine potrošeno je gotovo tri milijuna kuna, doznaje RTL od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Vlada je, podsjetimo, u jeku afere u najvećoj hrvatskoj tvrtki u vlasništvu Ivice Todorića, iz proračunske pričuve dala DORH-u pet milijuna kuna za troškove i rad, odnosno za angažman stručnjaka i vještaka u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i mogućih nezakonitosti u Agrokoru. Bivši šef Agrokora progovorio je za RTL Danas i prvo objasnio kako danas živi:

‘Raskrinkao sam zločinačku organizaciju’

“Teško živim, obitelj nam pomaže, ali i prijatelji. Ne trošimo mi sad ne znam kakve novce, ali živimo veselo. Ne mogu vam reći koliko se veselim tome što sam napravio, do kud sam došao i kako sam raskrinkao jednu zločinačku organizaciju”, rekao je Todorić.

Objasnio je kako je Kulmerove dvore za razna događanja iznajmljivala njegova kći da bi imala od čega živjeti.

Todorić je ostao bez tvrtke.  Sada se to zove Fortenova grupa. Nekretnine vrijedne 120 milijuna kuna dane su na prodaju. Prije tri godine, Villa Castelo za više od osam milijuna eura prodana je slovačkom biznismenu. Još se čeka kupac za jahtu Janu i helikopter Bell.

“Dok se ne završe sudovi, oni ne smiju prodavati ništa. Ako prodaju, ja ovom prilikom upućujem informaciju – da ako se stvarno dogodi da neki danas od Agrokora žele kupiti oni moraju biti svjesni da će biti za štetu koju rade – tuženi”, kaže.

‘Ja sam najveći borac protiv korupcije’

Za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

“Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema… Dok je Plenković samo ide dolje, đaba, može biti tko god šta hoće, ali sigurno, barem se nadam, imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek. Puno je toga prošao, i siguran sam, a to je ono što je rekao, da će se držati Ustava”, smatra Todorić.

Vjeruje i da ovo nije njegov kraj:

“Aposlutno vjerujem! Pazite, ja jednostavno te vještine znam. Od pepela sam stvorio svjetski ozbiljne kompanije. Ja sam najveći borac protiv korupcije ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe, razumijete”, izjavio je na kraju priče optuženi bivši vlasnik Agrokora.

Sve će to morati dokazati i na sudu. Ako optužnica bude podignuta.

Povratak na Net.hr