NAJBOGATIJI HRVATSKI BLOGER

IVICA TODORIĆ OTKRIO KADA SE VRAĆA U HRVATSKU: ‘Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti…’

“Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih osobno, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili” reagirao je Ivica Todorić na uhidbeni nalog.

Nakon što je  Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u subotu poslijepodne objavilo je da je izdana tjeralica za Ivicom Todorićem, na svom blogu se oglasio i bivši gazda Agrokora.

RASPISANA TJERALICA ZA IVICOM TODORIĆEM: ‘Nezakonito je stekao milijardu i 142 milijuna kuna

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ja nisam čovjek koji bježi od odgovornosti, već sam rekao da ako odgovornost postoji, a ja sam uvjeren da je nema, ona je isključivo moja. No, kao čovjek kojem su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim odvjetničkim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i obraniti i sebe i moje suradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojemu danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal.

Više od 10 mjeseci svjedočim nevjerojatnom političkom progonu mene i mojih suradnika od strane političkih elita. Te iste političke strukture znaju da sam ja konzervativni demokršćanin i svjesni su, kad im se i politički suprotstavim, da će izgubiti svoje privilegije i nestati s političke scene. U ovom trenutku prikupljam činjenice kojima dokazujem da je projekt rušenja Agrokora stvoren u sprezi između hrvatske političke elite i stranih lešinarskih fondova.

Kako bi prikrili svoje namjere, dio političkih struktura, kao i njihovi partneri koji su našli politički i ekonomski interes u propadanju najveće hrvatske kompanije, svoj izgovor traže u navodnim kriminalnim radnjama ljudi koji su radom kroz desetljeća stvorili Agrokor.

Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih osobno, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države.”

Povratak na Net.hr