Izabrani gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak službeno je preuzeo dužnost gradonačelnika činom primopredaje izvršnih ovlasti, u pratnji svojih zamjenika Bojana Ivoševića i Antonia Kuzmanića.

Prije primopredaje održao je kraći sastanak s gradonačelnikom na odlasku Androm Krstulovićem Oparom i njegovim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom, piše Dalmatinski portal.

"Za naš grad potrebno je gorjeti, ali i ne izgorjeti. Unatoč brojnim izazovima mi smo uspjeli napraviti ono što smo htjeli. Učiniti pristojan, kulturan, grad, Ostavljamo vam grad s pripremljenim projektima, završite ih, ostavljamo grad s 57 milijuna kuna na računu", rekao je na početku Andro Krstulović Opara.

Opara će se posvetiti obitelji i svome zdravlju

Opara je rekao kako će se sada malo povući.

"Ja sam za tri-četiri minute slobodan čovjek, tome se beskrajno veselim. Ovaj posao je tražio potpuni angažman 24 sata dnevno, vi znate da sam izabrani zastupnik u Saboru, ja sam svoj mandat zamrznuo jer sam se htio u potpunosti posvetiti radu u Splitu. Od jeseni ću se više posvetiti saborskom mandatu u kojemu ću i dalje raditi za Split. Posvetit ću se prijateljima i obitelji koji su bili uskraćeni zadnje četiri godine, posvetiti ću se i svome zdravlju. Hvala vam što ste bili diskretni s pitanjima oko mog zdravlja."

Puljak: Danas slijedi sastanak sa svim pročelnicima

Zatim je riječ preuzeo novi gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

"Najprije se zahvaljujem vama na obavljenoj primopredaji. Zahvaljujem vam se za sve dobro što ste napravili u ovom gradu. Mi ćemo nastaviti sve projekte koji su na dobro gradu. Mi nećemo vladati, nego ćemo služiti ovom gradu.

Danas ćemo održati sastanke sa svim pročelnicima, a onda ćemo krenuti s onim što smo najavljivali. Malo kasnije ću održati jedan govor zaposlenicima. Pokušat ću nas sve zajedno motivirat na ono što slijedi. Hvala vam što ste bili dio primopredaje vlasti. Hvala vama gradonačelniče na korektnom odnosu ovih dana", rekao je Puljak.

Kaže kako bi volio imati sastanak s premijerom Plenkovićem.

Ivošević: Imamo materijala za iduće četiri godine

Novinarima se obratio i zamjenik Bojan Ivošević.

"Mogu reći da zaposlenici Banovine koji su imali prilike sa mnom pričati su znali da ništa što sam radio kao aktivist nije bilo protiv grada i protiv njih, to je sve bilo za grad.

Mislim da bi bilo neprihvatljivo da izvršne funkcije grada nemaju puno posla. Garantiram vam da imamo materijala za iduće četiri godine. Nadam se da će naši građani biti naš kisik bez kojega ništa ne može gorjeti."

Upitani su i što će biti sa stranicom Dnevna doza splitskog nereda na što su rekli da će to morati njih pitati, a Opara se na kraju našalio i rekao: "Mi odlazimo, ali imamo poruku: Livaja ostani!"