IVANA KEKIN NAJAVILA PRVE POTEZE MOŽEMO!: / 'Zagrebom se više neće upravljati kao u proteklih 20 godina'

'Tomislav je govorio u svojim nastupima - kakvo je trenutno stanje, što znamo, ali mislim da je najpametnije pričekati. Mi ćemo sa svime biti transparentni', kaže Kekin

17.5.2021.
14:54

Ivana Kekin, koja je sinoć u stožeru Možemo! stajala uz Tomislava Tomaševića i Sandru Benčić, komentirala je rezultate izbora i otkrila planove zeleno-lijeve koalicije za Zagreb.

"Ključna stvar koja će se dogoditi, koju komuniciramo cijelo vrijeme i koju su građani očito prepoznali je da će doći do promjene modela upravljanja. Dakle, gradom se više neće upravljati na ovaj način na koji se upravljalo zadnjih 20 godina", izjavila je za RTL.hr.

Komentirala je i poteze koje će povući Možemo! osvojile li i mandat gradonačelnika:

Galerija

"Ono prvo što mi planiramo napraviti je svakako revizija, da se vidi kakvo je postojeće stanje od neovisne financijske revizije, da vidimo kakav je dug i kakvo je stanje financija u gradu, revizije poslovanja gradskih poduzeća, revizije ugovora s outsourceanim firmama koje su radile za Grad i onda krenuti u reorganizaciju Gradske uprave, prije svega u smanjenje tih ministarstava i pročelništva, što već, a to smo već najavili da ćemo napraviti".

Ubrzavanje obnove

I Kekin smatra kako se predugo čeka s obnovom Zagreba od potresa:

"Ono što je među prvim koracima je definitivno i osnivanje tog ureda koji bi sveobuhvatno preuzeo na sebe brigu o dokumentaciji kada dođe do protupotresne obnove, da se pomogne građanima i da se napokon krene u obnovu od potresa jer je prošlo već previše, već 15 mjeseci otkad se potres dogodio. To su nekakvi prvi koraci".

O gradskom dugu

Komentirala je i koliki će ih gradski dug dočekati:

"Ne bih se uopće sada igrala s brojkama. Tomislav je govorio u svojim nastupima - kakvo je trenutno stanje, što znamo, ali mislim da je najpametnije pričekati. Mi ćemo sa svime biti transparentni što je nama izuzetno važno i u temeljima je našeg programa tako da će građani bit upoznati s tim kako stvari stoje u svakom slučaju", zaključila je Ivana Kekin.

Najnovije vijesti o lokalnim izborima pratite ovdje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali