Play ponuda

Ivan Jakovčić iskoristio psića za reklamu, pa ga ostavio u azilu?

shimmer fallback

Nakon što se Ivan Jakovčić izreklamirao na HTV-u i ispričao da će umiljatog psića kojeg je pronašao na cesti udomiti, ostavio ga je u azilu za životinje.

22.4.2013.
12:40
Play ponuda

Štenac Jura je dobro, dapače – odlično, a kako i ne bi bio na obiteljskom gospodarstvu Centar Istre nadomak Pazina, gdje ima stalnu pažnju, primjerenu njegu, dobro društvo i stotine metara proljetne tratine za igru i istraživanje.

Što, zapravo, Jura radi na Pazinštini drugo je pitanje: Jura je dva dana "prošetavan" po Poreču, snimljen u Rovinju za prilog Hrvatske televizije, prenijeli su to pojedini mediji, a onda je istoga dana predan u azil za životinje.

Naime, dan nakon što je poražen na izborima za Europski parlament, istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić se 15. travnja pojavio na HTV-u sa štencem kojeg je, kako je ispričao, našao ispod auta u Sv. Jurju i odmah odlučio udomiti.

Iako je u prilogu eksplicitno rečeno da Jakovčić brine o udomljenom psu, prava je istina da je istog dana kad je prilog o izborima za EU snimljen, kontaktirao pazinsku udrugu Happy End, koja niz godina volonterski brine o napuštenim kućnim ljubimcima, te daljnju brigu o psiću prepustio njima, piše iPress.

Kazao je da mora razmisliti kako organizirati brigu o psu, s obzirom na to da je često na putu, te ga je ostavio u azilu.

Ostavio novac

"Dobro je da je kontaktirao nas, jer psa treba i cijepiti, i čipirati, i socijalizirati. Župan je ostavio novac za hranu i veterinarske troškove, a kako je briga o psu priča koja traje 10 do 15 godina, drago nam je da razmišlja može li je i preuzeti", kaže Mae Isaksson, pokretačica pazinskog azila.

Kako je u pitanju štene, kojem su pazinski zaštitnici životinja dali ime Jura, za privremeni su smještaj uskočili na imanju Centar Istre, a za sada nije oglašen za pravo udomljavanje.

Očekuju, naime, da Jakovčić, koji se od prošlog ponedjeljka nije javio, zaista udomi psa, a ako se to ne dogodi, ne sumnjaju da će za Juru naći pravog čovjeka.

Sam Jakovčić, kojega smo željeli upitati za komentar, ne javlja se na mobilni telefon.

Play ponuda
Play ponuda