Val promjena na političkoj sceni zahvatio je i Varaždin, gdje je u drugom krugu utrku za gradonačelnika izgubio Ivan Čehok, koji je za Jutarnji list danas prokomentirao lokalne izbore koji su iza nas.

"Znao sam da će biti tijesno, ali bio sam siguran u pobjedu. Tako je kako je, val promjena koji se dogodio u cijeloj Hrvatskoj očigledno je zahvatio i Varaždin", rekao je Čehok, koji je na ovim izborima sa svojom listom ušao i u Županijsku skupštinu.

Iako još nije siguran hoće li sjediti u dva vijeća, gradskom i županijskom, Čehok kaže da mu je drago što i dalje može sudjelovati u procesima važnim za grad.

"Nije mi bitno biti gradonačelnik, nego sudjelovati u procesima za bolji Varaždin", rekao je bivši gradonačelnik koji je svjestan da su mu presudili glasovi iz stambenih naselja s velikim zgradama zbog visokih cijena odvoza otpada.

Krivac za poraz je - Facebook grupa?

Krivca za svoj poraz Čehok djelomično vidi i u političkoj platformi Budimo grad, koja je nastala iz Facebook grupe Varaždinsko smeće. Platforma je to koja je neumorno kritizirala rad Ivana Čehoka, a nakon što njihova kandidatkinja Dubravka Novak nije ušla u drugi krug, Budimo grad podržali su SDP-ovog Nevena Bosilja.

"Sustavno su nas nazivali kriminalcima i lopovima i stalno to ponavljali. Bez ijednog jedinog dokaza", rekao je Čehok, osvrnuvši se na kampanju za koju se svi slažu da je bila među najprljavijima do sada.