Italija opet ometa signal, Istrani bez TV programa!

Ni u novoj 2011. godini Istrani ne mogu gledati hrvatske televizijske nacionalne programe.

4.1.2011.
12:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije je u utorak priopćila da je nakon puštanja u rad dodatnih privremenih DVB-T pretvarača u mreži multipleksa MUX A na lokacijama Rovinj, Vrsar, Poreč, Novigrad, Plovanija, Buje i Umag na kanalu K-68, novi talijanski televizijski multipleks od 30. prosinca 2010. godine proradio i na ovom kanalu.

Mjerenja pokazuju da novi talijanski digitalni multipleks, koji za sada prenosi samo jedan program (LA10), ometa prijam svih hrvatskih nacionalnih programa u multipleksu A na području sjeverno od Novigrada. Nešto povoljniji uvjeti prijama hrvatskih programa na 68. kanalu izmjereni su na području južnije od Novigrada.

Problemi s frekvencijama za Istrane su počeli još 10. prosinca 2010. godine. HAKOM je poslao još jednu prijavu smetnji talijanskoj strani, a o svemu će se ponovo izvijestiti i nadležna ministarstva.

U HAKOM-u napominju da je 68. kanal međunarodno usuglašeni kanal sa Ženevske regionalne konferencije iz 2006. godine, te da je predviđen za pokrivanje Primorsko-goranske i Istarske županije. Samim time ga Italija ne bi smjela koristiti bez dozvole Republike Hrvatske.

Vezani članak:

arti-201012160849006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali