NOVI DETALJI

KOMBI UŽASA: ‘Bugarski su vozači dobili 4000 eura, a 67 izbjeglica smo spasili u zadnji tren…’

Dvojica bugarskih krijumčara uhićena u subotu navečer kod Novske dok su u neljudskim uvjetima prevozili 67 afganistanskih migranata zadržana su u istražnom zatvoru, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Sudac istrage Županijskog u Sisku odredio je dvojici osumnjičenika rođenih 1974. i 1967. istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.

PRESRETANJE KOD NOVSKE: U kombiju na autocesti policija našla 60 migranata

4000 eura za prijevoz 67 Afganistanaca

Tužiteljstvo tvrdi da je ‘posao’ zbog kojega su uhićeni dogovorio prvoosumnjičenik, početkom prosinca u Srbiji, s neimenovanim državljaninom Afganistana. Za prijevoz 67-ero Afganistanaca kroz Hrvatsku navodno je, zajedno sa suradnikom, trebao dobiti ukupno 4000 eura.

I dok je prvoosumnjičeni vozio ispred kombija kako bi uočio policiju migrante je u subotu oko 17.30 sati navodno preuzeo drugoosumnjičeni, između 284. i 285. kilometra autoceste A3 Lipovac-Bregana, u blizini ploče s natpisom “odmorište 500 m”.

NOVI DETALJI! 67 MIGRANATA BILO ZAGURANO U JEDAN KOMBI, OTKRIVENI KOD NOVSKE: ‘Vrištali su od gladi, žeđi i umora’

Afganistanci su prethodno bez putnih isprava i viza za ulazak ili boravak u Hrvatskoj navodno nezakonito prešli granični prijelaz između Hrvatske i Srbije.

migranti

migranti

migranti

“Teretno vozilo su kod naplatne postaje Novska zaustavili policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije MUP-a Republike Hrvatske, a u trenutku zaustavljanja najmanje 35 osoba je bilo u stanju nesvijesti zbog skučenosti prostora i nedostatka kisika, čime je doveden u opasnost njihov život i tijelo, a životi su im spašeni pravovremenom hitnom medicinskom intervencijom”, kažu u tužiteljstvu.

 

Povratak na Net.hr