I SNIMKE OTKRIVAJU

ISTRAŽITELJI OTKRILI KOLIKO SU IZNOSILE PROVIZIJE U AFERI JANAF: ‘Znači mi smo se dogovorili na 5 posto, jel’ tako?’

Za posao s Janafom težak nešto manje od 40 milijuna kuna Petek je, prema optužbama, platio Kovačeviću 1,96 milijuna, što navodno iznosi točno 5 posto vrijednosti posla, a slično je i u slučaju solarne elektrane Biosol u Novoj Gradiški

Istražitelji su tijekom istrage zaključili da se u svim poslovima iz afere Janaf radilo o proviziji od otprilike pet posto vrijednosti posla, piše u nedjelju Jutarnji list. Računajući kako se došlo do iznosa od 1,96 milijuna kuna i 102.000 kuna, a koje je prema optužbama Krešo Petek kao mito davao direktoru Janaf i gradonačelniku Nove Gradiške, istražitelji su tijekom istrage zaključili da se u svim ovim poslovima radilo o proviziji od otprilike 5 posto vrijednosti posla.

Za posao s Janafom težak nešto manje od 40 milijuna kuna Petek je, prema optužbama, platio Kovačeviću 1,96 milijuna, što navodno iznosi točno 5 posto vrijednosti posla. Slično je i u slučaju solarne elektrane Biosol u Novoj Gradiški, poslu vrijednome 4,1 milijun kuna, gdje je Petek navodno Grgiću obećao 102.000 kuna.

GRADONAČELNICIMA ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR! Sudac vjeruje da bi mogli pokušati utjecati na svjedoke i ponoviti nedjela

GRADONAČELNICI SVE NEGIRAJU: Dok je Grgić spreman odstupiti s dužnosti iz moralnih razloga, Barišić smatra da je to nepotrebno

Tajno snimljeni razgovori

No da se ne radi o pukom nagađanju, govore i neki tajno snimljeni razgovori vezani upravo uz posao sa solarnom elektranom, ali i reciklažnim dvorištem koje je tek bilo u planu.

“Znači mi smo se dogovorili na 5 posto, jel’ tako… projekt vrijedi toliko, reciklažno dvorište… i ti meni 5 posto od toga kaj ja fakturiram, fakturiraš meni”, govorio je Petek.

Osim telefona i videonadzora Peteku je policija od travnja ove godine uspjela, kao i bivšoj državnoj tajnici Josipi Rimac, ugraditi bubu u auto. Snimljen je i razgovor gdje vlasnik Elektrocentra Petek s direktorom velikogoričke Vodoopskrbe razrađivao taktiku kako Slovence i Litavce izbaciti iz natječaja za pročišćavač, donosi Jutarnji list.

OTKRIVENI DETALJI PRIMOPREDAJE: Petek je podigao 1,96 milijuna kuna u kešu pa se uputio u Kovačevićev famozni ‘klub‘

MILANOVIĆ O AFERI JANAF: ‘Ako pratiš nekoga tko nosi mito, onda ga hapsiš istog trena. Koga su čekali uhvatiti, američkog predsjednika?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr