ISTEKLA VAM JE OSOBNA? NE TRČITE ODMAH PO NOVU; Upravo se oglasio MUP: / 'I dalje su vam važeće'; Evo zašto, ali i do kada

Izmjenom Zakona, produžen je rok važenja osobnih iskaznica i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije

27.8.2020.
12:10
MUP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon nekoliko upita, MUP je objavio priopćenje kojim podsjeća da su istekle osobne iskaznice i dalje važeće.

Kako navode u MUP-u, s ciljem smanjenja fizičkih kontakata te zaštite građana i službenika koji provode upravne postupke u policijskim upravama i policijskim postajama, Hrvatski sabor je 7. travnja 2020. godine po hitnom postupku donio Zakon o dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (NN 42/20). Izmjenom navedenog Zakona, osobnim iskaznicama isteklima za vrijeme epidemije u Republici Hrvatskoj produžen je rok važenja i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije.

"Kako prestanak epidemije u Republici Hrvatskoj još uvijek nije proglašen, skrećemo pažnju građanima, ali i svim institucijama i pravnim osobama u Republici Hrvatskoj koje za potrebe svojeg poslovanja traže uvid u javne isprave građana, da su osobne iskaznice, istekle nakon proglašenja epidemije 11. ožujka 2020. godine, i dalje važeće", navode u MUP-u.

Dodaju da je Hrvatski sabor, osim Zakona o dopunama zakona o osobnoj iskaznici, 7. travnja 2020. godine po hitnom postupku donio i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali