SUBOTA NAVEČER

ISPRED HNK OPET JE SVE BILO PUNO POLICIJE I PROMETNIH REDARA: Dežurali kako se mladi ne bi okupljali

I u petak navečer je policija u suradnji s prometnim redarima značajno pojačala ophodnje oko HNK te legitimirala mlade koji su došli na tu lokaciju

Trg oko zagrebačkog HNK u subotu navečer bio je pun policije koja je dežurala kako se mladi ne bi okupljali.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjetimo, nakon što su zatvoreni kafići i klubovi, trg oko HNK postao je omiljeno okupljalište za mlade Zagrepčane željne druženja i zabave, no  2. ožujka na snagu je stupila preporuka nacionalnog Stožera o strožim kontrolama javnih okupljanja.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
06.03.2021., HNK, Zagreb – Policija i Prometni redari dezuraju oko HNK i ne dopustaju okupljanje mladima.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog toga je sinoć policija u suradnji s prometnim redarima značajno pojačala ophodnje oko HNK te legitimirala mlade koji su došli na tu lokaciju.

Šef Stožera Davor Božinović komentirao je strožu kontrolu spontanih javnih okupljanja i tome što će te večeri biti kod HNK.

“Tu surađuju i civilna zaštita, komunalna služba, policija, to je sad stvar taktike. Oni će razgovarati o tome kako to izvesti, a to nije nešto što se najavljuje prije nego što se dogodi. Poruka je da se, kad postoje mogućnosti da se sjedne na terase, ta neformalna druženja koja su prepoznata kao jedan od oblika širenja koronavirusa, da od toga ljudi odustanu u mjeri u kojoj je to moguće”, rekao je Božinović prošli tjedan na sjednici Stožera.

Povratak na Net.hr