HTIO MU RAZBITI GLAVU LOPATOM

ISPOVIJEST HRVATSKOG NOVINARA: ‘Odvjetnica je vikala da će me ubiti pištoljem kojeg joj je poklonio Gojko Šušak’

Nakon što je predsjednik HND-a Saša Leković u javnost pustio informaciju kako ga je netko pokušao ubiti prepilivši vijke na kotačima njegovog automobila, u centar pažnje ponovno su dospjeli prijetnje i napadi na novinare koji, nažalost, ni danas u Hrvatskoj nisu rijetkost.

Marko Didić, novinar Slobodne Dalmacije, jedan je od kolega kojem je prijećeno preko nekoliko puta. ‘Do sada sam policiji prijavio pet slučajeva: tri fizička napada i dvije prijetnje smrću, koju mi je uputio pukovnik Željko Maglov i odvjetnica Zdravka Buzolić. Maglov mi je pred troje pravosudnih policajaca na hodnicima suda rekao da će mi heroin o kojem sam pisao da on šmrče osobno zabiti u g….u’, kaže Didić.

Šuškov pištolj

‘Buzolić je pak vikala na mobitel da će me ubiti pištoljem koji joj je darovao nekadašnji ministar obrane Gojko Šušak nakon što sam objavio priču o malverzacijama u splitskoj Pošti, na čijem je čelu bio njezin muž Juraj Buzolić’, nastavlja kolega Didić.

POKUŠALI UBITI PREDSJEDNIKA HRVATSKOG NOVINARSKOG DRUŠTVA?! ‘Prepilili su mi vijke na kotaču’

Od svega prijavljenog, jedino je odvjetnica Buzolić na sudu osuđena na plaćanje 40 dnevnih dohodaka, oko 5000 kuna, dok su ostali prošli nekažnjeno, uključujući i Maglova jer DORH ‘niej našlo elemenata za pokretanje procesa protiv njega’.

Niz fizičkih napada

Tri puta je bio žrtvom fizičkog napada. Jedan čovjek mu je htio razbiti glavu lopatom jer je došao pisati o smrti njegova oca. ‘Iako je bilo na desetke svjedoka, istražni sudac također je zaključio kako nema osnova za pokretanje postupka protiv počinitelja jer sam i ja, po izjavama nekih svjedoka, svojim ponašanjem izazvao čovjeka. A da ne bude nedoumica: izazvao sam ga tako što sam došao na zemljište gdje se to dogodilo i rekao da mi je jako žao, ali da moram raditi svoj posao. Policajac tada ni prstom nije maknuo iako je sve to vidio svojim očima, a ove godine proglašen je i najboljim solinskim policajcem’, kaže Didić.

ŠOKANTNA OBJAVA ŽELJKE MARKIĆ: ‘Pričom o atentatu samo pokušava prikriti partizanske zločine!’

Podsjetimo, slučaj Saše Lekovića ili Marka Didića nije prvi slučaj ovakve vrste. Prije osam godina dvojica muškaraca brutalno su metalnim palicama pretukli Dušana Miljuša. Slučaj nije riješen.

Brutalno je premlaćen i sportski novinar Branko Stipković kojeg su napadači pretukli u kućnoj veži. Slučaj nije riješen.

Takvih priča ima još, a dopredsjednicu HND-a Slavicu Lukić ne čudi takav neslavan niz neriješavanja ovakvih slučajeva.

“Ako iz redova nekih desničarskih političkih stranaka i vrhova Katoličke crkve stalno dolazi priča o ‘crvenoj opasnosti’ i podgrijavanju strahova iz prošlosti, zbog čega se često prozivaju i mediji, onda nije ni čudo da policija i pravosuđe u ovakvim okolnostima netolerancije djeluju nezainteresirano”, kaže Lukić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr