ISPLATI LI SE UGOSTITELJIMA RADITI SAMO ZBOG NAPITAKA ZA VAN? / 'Ovo je jedan psihološki moment, nikako ekonomski'

Kada je u pitanju financiranje poslovnih banaka za premošćivanje trenutačne situacije, predsjednik zadarskog Ceha ugostitelja veli kako to ide sporo

22.2.2021.
14:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prodaja napitaka za van u Hrvatskoj je dopuštena već tjedan dana. Šef zadarskog Ceha ugostitelja, Robert Kovačević, za HTV je odgovorio isplati li se ugostiteljima raditi u takvim uvjetima te što očekuju.

"Ovo je samo jedan psihološki moment, nikako ekonomski. Nemaju svi uvjete za otvoriti lokal na ovakav način. Procjena je bila kako će 20-ak posto ugostitelja zadarskog područja otvoriti svoje lokale", rekao je Kovačević za HTV.

Kovačević ističe da ugostitelji prije svega očekuju jedan financijski plan za ubuduće te dodao kako većina vlasnika restorana i kafića tone.

Kada je u pitanju financiranje poslovnih banaka za premošćivanje trenutačne situacije, predsjednik zadarskog Ceha ugostitelja veli kako to ide sporo. Zaključuje da "perspektiva postoji, ali je pitanje tko će ju dočekati".

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali