KAOS KOD ZADRA

IPAK NISU UZROK POŽARA: Policija otkrila što se nalazilo u misterioznoj ampuli koju su pronašli vatrogasci

Nakon što su se pojavile informacije da su vatrogasci na požarištima kod Zadra pronašli sumnjive ampule s fosforom te da su požari njima podmetnuti, o svemu se oglasio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je rekao kako ampule pronađene na požarištima ne sadrže zapaljivi materijal, već je riječ o epruveti s pisanim porukama, svojeversnoj dječjoj igri. Takve su ampule pronađene u Turnju u Zadarskoj županiji.

SVE JE VIŠE INDICIJA O PODMETANJU POŽARA, ŠEF VATROGASACA: ‘Ampule s fosforom? Nisam ih vidio…’

VELIKI POŽARI BJESNE OKO ZADRA: A1 zatvorena između Benkovca i Pirovca, kod Promina naređena evakuacija; uhićeno nekoliko osoba

Božinović je dodaoj da požari nisu podmetnuti takvim epruvetama, ali podmetanje na neki drugi način ipak bi moglo biti uzrok požara.

‘Nema govora o tome da se radi o toj vrsti podmetanja ali podmetanje kao uzrok ipak ne možemo isključiti’, kazao je Božinović i dodao da se prema pojedincima provode izvidne radnje zbog požara u Kistanjama.

Policija u interesu kriminalističke istrage ne otkriva detalje već kratko navodi kako se utvrđuju sve okolnosti zbog kojih se privedene osobe dovode u vezu paljenjem požara.

Ranije tijekom dana neslužbeno se doznaje da je najmanje jedna osoba zbog izazivanja požara uhićena na predjelu Burnuma pokraj Kistanja, gdje je prvo planulo sinoć, ali je požar tijekom noći proglašen lokaliziranim, da bi se  danas oko 13 sati vatra na tom lokalitetu opet rasplamsala.

Sat kasnije, vatrogasci su od policije zatražili dva kombija da bi zbog opasnosti od požara evakuirali mještane zaseoka Marčići kojem prijeti vatra.

U policijsku postaju Knin u popodnevnim satima danas je privedeno više osoba koje se dovodi u vezu s požarima na tom području Šibensko-kninske županije.

Povratak na Net.hr